Necati Koç

Necati Koç
Ahlaklı ve Adaletli Belediyeciliği şiar edinerek Hak, Hakkaniyet, Adalet, Tevazu, Şeffaf, Güvenilir, Hizmetkar, Gönüllere Giren, Samimi, Dürüst, Çalışkan Belediyecilik ilkelerimiz ile Hizmetlerimiz,
  1. Mahallelerimiz arasında birlik, beraberlik ve bütünlük sağlayacağız Allah ın izni ile. Tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracağız.
  2. Sokak köpeklerini 15 gün içerisinde sıcak bir yuvaya veteriner hekim kontrolünde bakıma, tedaviye kavuşturup, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız, çocuklarımız okulda, parkta ve sokaklarda rahatlıkla dolaşabilecektir.
  3. OSB için belediye olarak üzerimize düşen alt yapı, yapılaşma zemin ve yol çalışmalarını hızlandıracağız, Mahallelerimiz deki mevcut sanayi sitelerini genişleterek, ek olarak yeni sanayi siteleri keşfi ve öncülüğü yaparak istihdamın önünü açacağız.
  4. Mahallelerimiz okullar arasında kardeş okul projesini hayata geçireceğiz. Okullarımız arası Bilgi yarışmaları , zeka oyunları, beceri yarışları, spor müsabakaları , eğlence, kültürel etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizi eğitirken eğlendirmeyi ve birlik beraberlik sağlamayı hedefliyoruz.
  5. İlkokulları kalabalık ve uzak olması nedeni ile sıkıntı çeken mahallelerimize gereken çalıma ve girişimlerde bulunarak okul yapılması hususunda öncü ve belediye olarak takipçi olacağız.
  6. İlçe Merkezimizde Halk ekmek fırını kurup, 26 mahallemize servis aracılığı ile dağıtım saylayarak tüm mahallelerimizin ucuz ekmek hizmetinden faydalanmasını sağlayacağız.
  7. Mahallerimizdeki yoğunluğa göre okul yakınlarında hem okul hem mahalle halkı için halı saha tesisi yapacağız.
  8. İlçemiz merkezinde gezici lunapark hizmeti alarak yaz aylarında belirlediğimiz zamanlarda, tarih belirleyerek 26 mahallemize servis imkanı sunmak kaydı ile tüm mahallemiz çocukları için lunapark ta eğlenme imkanı sunacağız.
  9. İlçe Merkezimiz ve Mahallelerimiz de doğalgaz hizmeti yarım kalmış yerlerde çalışma yaparak eksiklikleri tamamlayarak çalışmaları hızlandıracağız.
  10. İlçemiz ve Mahallelerimize ihtiyaca göre toki yapılması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüp, öncülük yaparak elimizden geleni yapacağız.
  11. İlçemizdeki Öncelikle Mevcut Adliye binasının yetersiz olması nedeniyle en kısa sürede yeni adliye binası çalışmalarına başlayacağız. İlgili Kurumlarımızda yerleşme ve yapı sorunu olan kurumlarımıza yer tahsisi ve yapı iyileştirmesi hususunda belediye olarak gerekeni yapacağız.
  12. Konya- Afyonkarahisar yolu orta refüjlerine gereken düzen ve iyileştirme, cep giriş çıkışları trafik düzenini kolaylaştıracak yeni giriş yolları ile daha akıcı ve tehlikesiz hale getirerek Karayolları Konya Genel müdürlüğü ile koordineli çalışarak Ladik Kavşağını tehlikeli olmaktan çıkaracağız.
  13. Mahallerimizde Diyanet işlerimize bağlı tüm Camii Ve Kuran Kurslarımıza İlçe Müftülüğümüz ve ilgili Dernekleri ile koordineli olarak Yapısal, Çevresel Ve Alt Yapı alanında Belediyemiz öncülüğünde bakım, tadilat, onarım, yapım, genişletme, güzelleştirme, temizlik, Abdesthane ihtiyacı gibi ihtiyaçlarını gereken hassasiyeti göstererek, belediye olarak gereken desteği ve kolaylığı sağlayacağız.
  14. Daha Yeşil Bir Sarayönü için Ve Mahallelerimiz de ağaçlandırma ve güzelleştirme çalışmaları için en kısa sürede fizibilite çalışmalarına başlayarak 2 yıl içinde Sarayönü Nüfusumuz 30 bin kişi için her insan iki Fidan parolası ile 60 bin fidanı toprakla buluşturacak, Sarayönümüzün çehresini hep birlikte değiştireceğiz inşallah.
  15. İlçemizin Manevi Mimarlarından Ladikli Ahmet Ağamızın Çalıbağ Mevkiine adına yakışır bir peyzaj ve düzenleme çalışması yaparak daha temiz, daha ferah, daha güzel hale getireceğiz. Beşgöz Millet bahçemizin gereken ilgiyi görmesi için reklam ve tanıtım amaçlı gerekli çalışmalara en kısa sürede başlayacağız.
  16. İlçemiz toprakları tarih açısından Hititler, Firigler, Persler, İskender İmparatorluğu, Romalılar, Bizanzslılar, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Osmanlı Devleti gibi çok zengin devlet çeşitliliğine ev sahipliği yapmış olması sebebi ile, turistik açıdan oldukça önemli kaynaklara sahiptir. Bu önemli Kaynakları turizm açısından oldukça etkin hale gelmesi için Kültür ve Turizm bakanlığımızca gereken görüş ve önerileri sunarak çalışmalara bir an önce başlayacağız.
  17. İlçemizdeki okulların eğitim kalitesini yükseltmek için okul dışı ek eğitim çalışmaları ile Bağımlılıkla Mücadele, Psikolojik, Sportif, Aile destek Hizmetleri, öğrenci dış sorumluluk, ve temel dini eğitim, ve ihtiyaç durumuna göre mevcut Kurumlarımız veya Belediyemiz koordineli çalışarak öğrencilerimiz okul harici zamanlarda sahip çıkacağız.
  18. İlçemiz Merkezine Daha kapasiteli ve her noktaya kolay ulaşım sağlayabileceğimiz otogar çalışması yaparak Belirlemiş olduğumuz güzergahlarda belirlediğimiz günlerde ve saatlerde günlük İlçe Merkezimize Kadıoğlu Mahallemizden, Bahçesaray Mahallemize Kadar Her mahallemize uğramak kaydı ile günlük kolay ve hesaplı gidiş dönüş ulaşımı sağlayacağız .
  19. İlçemizi ülkemizde Tarım ve Hayvancılık alanında öncü ilçe yapmak için Belediyemiz öncülüğünde iyi tarım, kaliteli tarım, etkin tarım, doğal tarım, örtü altı tarım, verimli hayvancılık, bilinçli hayvancılık yapmak için konusunda uzman deneyimli öğretim üyesi dostlarımızla ve İl Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğümüz le çalışmalarla hem bölge hem ülke ekonomimize katkı sağlamak için çalışmalara başlatacağız.
  20. Sarayönü sporumuzu alt yapıdan üst yapıya kadar mevcut yönetimizin şu anki çalışmalarını çok etkin doğru ve başarılı bularak tüm yönetim camiamızı canı gönülden tebrik ederek, Belediyemiz olarak daha çok imkan ve olanakla verilebilecek en üst maddi manevi desteklerle marka ve en iyisi olana kadar gayret ve çaba sarf edeceğiz.
  21. İlçe Mahallelerimizde bulunan muhtarlarımız öncülüğünde akil mahalle heyetleri oluşturarak mahallelerimizin sorun ve eksikliklerinin giderilmesi hususunda etkin hızlı müdahale amacı ile aylık toplantı ve istişare günleri düzenleyeceğiz. Oluşturacağımız heyetlerle mahallelerimizdeki özel, aile ve toplumsal, sorunların çözümü aşamasında da etkin rol oynayarak (aile içi sorunlar, miras küskünlükleri, siyasi küskünlükler, ticari gibi sıkıntıları gidererek Müslüman Müslüman kardeşine 3 günden fazla küs kalamaz) şiarı ile toplumsal yaralara azla izin vermeyeceğiz.
  22. Sarayönü İlçemizi 3 nokta halinde hizmetlerin aksamaması açısından belirlemiş olduğumuz noktalardan hızlı kolay ve etkin hizmet verebilmek adına 1 Sarayönü İlçe Merkez,2 Ladik Mahallemiz merkez, 3 Çeşmelisebil Mahallemiz merkez olarak 3 ayrı noktada makine, alet, ekipman ve personel paylaşımı yapıp, hızlı ve yerinde müdahale ile aksaklık olmadan hızlı ve etkin hizmet edeceğiz.
  23. Mahallelerimizde bakıma muhtaç Köy konakları, Muhtarlıklar ve Toplantı salonlarına gerekli bakım onarım ve düzenlemeleri en kısa sürede yaparak, binası bulunmayan Mahallelerimizde ise en kısa sürede bu konakları kazandıracağız.
  24. Gençlerimize yönelik ilçemiz genelinde sportif faaliyetler düzenleyip, Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelimini tamamen ortadan kaldırmaya yönelik ciddi çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Toplu spor müsabakaları, tekvando, kungfu kursları açmak, masa tenisi, bilardo, okçuluk eğitim, ateşli silah atış sahası, at yarışları, sportif ödüllü turnuvalar düzenleyeceğiz.
  25. Gençlerimize yönelik bisiklet ve motosiklet parkuru aynı zamanda araç drift alanı tesbitedip , düzenleyerek gençlerimizin enerjilerini atabilecekleri yarışlar düzenlemek.
  26. İlçemiz 26 mahallemizde birlik beraberlik içerisinde 2 yılda bir toplu Sünnet şöleni düzenleyerek eğlence, yemek ve kaynaşmaprogramı ile ilçemiz çocuklarına eğlence tertip edeceğiz
  27. İlçemiz genelinde evlenmek isteyen gençlerimize ilgili vakıf ve derneklerle birlikte çalışarak aynı şekilde toplu nikah ve düğün töreni düzenleyeceğiz.
  28. Bölgemizdeki sağlık ocakları, 112 merkezleri gibi sağlık kurumlarımızın tüm vatandaşlara ulaşması için yardım ve öncülük ederek mevcut binaların bakım ve kapsam genişliği için il sağlık müdürlüğümüz ve sağlık bakanlığımız ile irtibat kurarak en iyi ve hızlı sağlık hizmeti sunmak için öncülük edeceğiz.
  29. Taşra Mahallelerimizde alt yapı ve arıtması ile ilgili halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sıkıntıları gidermek için ilgili müdürlüğümüz ile ar-ge ve çözüm odaklı ivedi bir çalışma yaparak yol, su ve alt yapı gibi asli görevlerimizdeki eksiklikleri tamamlamak için en hızlı şekilde var güzümüzle çalışacağız.
  30. Konya İstanbul yolu üzerinde hacpınarı mevkiinde orman dairesinde belli bir alanı kiralayarak belediye kır düğün bahçesi haline getirerek ilçemiz hizmetine sunacağız.
  31. Belediye Meclisimizde aldığımız aylık genel kararları ve bölgesel kararlarımızı yerel basınımızda paylaşarak şeffaflık ve netlik ilkesi gereği tüm vatandaşlarımızla duyuracağız.
  32. Belediyemiz bünyesinde Kriz ve Acil durum masası oluşturacağız ilçemizde olası doğal afet vb durumlara anında müdahale edecek şekilde hazır, hızlı ve etkili müdahale de bulunacağız.
  33. Belediyemiz bünyesinde ve Büyükşehir belediyesinde mevcut bulunan veya ihtiyaç duyulan bayanlarımıza yönelik meslek edindirme kursları ve toplu gün ve etkinlik düzenleyerek, girişimci kadın kooperatiflerini örnek alarak gelen istek ve çalışmalara gereken desteği ve kolaylığı sağlayarak ilçemiz bayanlarına her konuda öncü ve yardımcı olmak. Çalışan ve eğitim hayatında olan annelerimize çocuklarına bakım ve emanet konusunda belirlemiş olduğumuz mahallelerde eğitim kurumları olması hususunda öncü ve yardımcı olmak.
  34. İlçemiz genelinde 50/60 yıl öncesi döşenmiş su ve izale hatlarının sağlıklı olmaması sebebi ile acil tesbit ve değişim çalışması başlatarak ilgili kurumla ivedi şekilde çalışmaları başlatmayı amaçlıyoruz.
  35. Özellikle İlçe merkezimizde ve mahallelerimizde bulunan tehlike arz eden metruk ve yıkılmak üzere olan binalar için acil mal sahipleri ile görüşüp, kentsel dönüşüm konusunda yardımcı olarak hem tehlikeyi hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.
  36. İlçemizde bulunan Mevcut Yüksek okulumuzun Selçuklu Üniversitesi ile görüşmelerimiz sonucu bölüm çeşitliliği hususunda zenginliği olabileceği ve öğrencilere cazip hale getirilebileceği görülmüştür. Okulumuz için en önemli sorun olan öğrenci yurt ve barınma sorunu nu çözeceğiz.
  37. Belediyemizin kendi kendine yetebilmesi açısından bordür parke taşı ve çevre düzenlemesi için fidan ve süs bitkisi yetiştirilmesi gibi tesis ve üretim merkezleri kurmak için örnek kamu teşebbüsleri ile bilgi ve beceri alışverişi sağlayarak öz kaynaklarla yetme, artma ve gelir elde etmeyi amaçlamaktayız.

Kaynak:HABER MERKEZİ