“Hadim’in güzelliklerini ve halkını kansere teslim edemezsiniz!”

“Hadim’in güzelliklerini ve halkını kansere teslim edemezsiniz!”
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Hadim’de yapılacak Güneş Enerjisi Santralinin kansere davetiye çıkaracağını ve bölgenin doğal güzelliklerinin talan edileceğini savunarak, bu nedenle santralin yapımından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Hadim’de yapılması planlanan Güneş Enerji Santralinin (GES) bölge topraklarına ve halka getireceği risklere dikkat çekerek, Hadim’in doğal güzelliklerinin talana açılacağını söyledi.

“TBMM’deki konuşmasında, güneş enerjisi santralini Kanadalı bir şirketin kuracağını belirterek, santralin kurulumunda kullanılacak ağır metallerin kanser gibi önemli tehlikeleri de beraberinde getireceğine işaret eden Milletvekili Bektaş, Güneş Enerji santralinden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.
Bektaş, şunları söyledi:

“Hadim İlçemizin Hocalar Mahallesi’ne yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santrali’ne dikkat çekmek istiyorum; büyük bir alanı kaplayan bu proje bölgedeki doğal yaşamı tamamen bitirebilir. Çoğu gelişmiş ülkedeki bilimsel çalışmalara göre, güneş enerjisi santrallerinin yapımı sırasında kullanılan panellerin büyük çoğunluğu çevre dostu değildir ve barındırdıkları ağır metaller nedeniyle de kanser tehdidi oluşturabilmektedir.

Ayrıca GES’leri kuracak olan şirketin Kanada menşeili bir şirket olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Cumhuriyet kazanımı fabrikaları özelleştirme adı altında sermayeye hediye eden iktidar, şimdi de bu toprakların doğal güzelliklerini katlederek yabancı şirketlerin kontrolüne vermek istemektedir. Bu yanlıştan acilen dönülmeli ve Hadim’in doğal güzellikleri talana açılmamalıdır.”