Yasak geliyor!

Yasak geliyor!
Kırmızı et fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşın beyaz ete yönelmesi tavuk etine talebi artırdı. Ancak artan talep ile birlikte tavuk etinde de yüksek fiyat artışları yaşanıyor

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları, hem vatandaşları hem de sektörü endişelendiriyor. Kırmızı etin kilosunun İstanbul'da 600 lirayı, antrikotun ise 700 lirayı aşması, vatandaşları beyaz ete yöneltti. Karkas etin kilogram fiyatı 380 liraya, kuşbaşı etin fiyatı ise 600 liraya kadar yükseldi.

Ticaret Bakanlığı, beyaz et fiyatlarındaki bu artışa karşın harekete geçerek, ihracat yasağını gündemine aldı. Son 5 ayda yaşanan fiyat artışının sebeplerini araştırmaya başlayan Ticaret Bakanlığı’nın ihracat yasağı ile ilgili atacağı adım merakla bekleniyor.

Söz konusu düzenlemeye son şeklinin verilmesi için çalışmalar sürerken, sektör temsilcileri kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasının da beyaz et fiyatlarındaki artışa katkıda bulunduğunu savunuyor.

Ticaret Bakanlığı'nın Bu yasağın beyaz et fiyatlarını ne kadar etkileyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili olarak “Fırsatçılara, stokçulara ve karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda daha sıkı bir çalışma içinde olacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ