HASTALIK

Vücudumuza giren çeşitli mikroplardan, ya da organlarımızın doğru çalışmamasından dolayı sağlığımızın bozulmasına HASTALIK deriz. Hastalıkların bazıları bulaşıcı, bazıları bulaşıcı değildir.

BULAŞICI HASTALIK solunum, dışkı, elle temasla insandan insana geçer. MİDE kalp hastalıkları ile işitme ve görme sorunları bulaşıcı değildir.

ORGANLARIMIZ görevlerini bazı nedenlerle yerine getiremeyince hastalık oluşur. GRİP, domuz gribi, corona virüsü gibi hastalıklar bulaşıcıdır.

KIZIL, kızamık, suçiçeği, kabakulak gibi hastalıklar da bulaşıcıdır. (Bu hastalıkları genellikle çocukken geçiririz) Hafif atlatmak, kötü etkileri den korunmak için, bebeklik ve çocukluk dönemlerinde, aşılar oluruz.

AŞI OLMAK Sağlığımızı korumak için, alınan önemli bir tedbirdir. Bu hastalıkları bir kez geçiririz. GRİP, corona virüsü gibi bazı bulaşıcı hastalıklara birden fazla yakalanabiliriz. Bunlar solunum elle temas yoluyla insandan insana bulaşır. Özellikle vücudumuzun gücünün azaldığı dönemlerde başımıza gelir. Bu yüzden iyi beslenmeliyiz.

CORONA VİRÜSÜ 2019 yılı sonlarında ilk defa ÇİN'de görüldü. Virüs, insandan insana bulaşıyor. Korunmanın en iyi yolu, doğru maske kullanma sosyal mesafe, temizliktir.

YALNIZ Corona virüsü değil, grip, nezle vb. bulaşıcı hastalıklardan korunmak için, eller çok temiz olmalıdır. Suya erişemediğimiz durumlarda, el dezenfektanları, kullanmak gerekir.

SOLONUM yolu ile geçebilen, bu hastalıklara, yakalanmamak için, özellikle kış aylarında, sadece hasta olduğunu düşündüğümüz insanları, değil, kimseyi öpmemeli ve ellerini tutmamaya özen göstermeliyiz.

Annemize babamıza ve diğer yakınlarımıza da, bizi öpmeden ya da bize dokunmadan önce ellerini ve yüzlerini, güzelce yıkamaları, gerektiğini hatırlatmalıyız. Tanımadığımız insanların bizi öpmelerine izin vermemeliyiz. Yediğimiz yiyeceklerin, temizliğinden emin olmalıyız. Sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalıyız.

EVİMİZİ ve yaşadığımız diğer ortamları bol bol havalandırmalıyız.

SPOR Sağlıklı yaşamak için, çok önemlidir. Açık havada yürüyüş yapmak, yüzmek, bisiklete binmek yararlıdır.

ABUR cubur yemekten kaçınmalı. Sağlığımız için faydalı yiyecekler yemeliyiz.

YILDA bir kez, doktorumuza giderek, genel sağlık kontrolü yaptırmayı ihmal etmemeliyiz. Çeşitli tahliller vücuttaki organların düzgün çalışıp çalışmadığınının ortaya çıkması için, Dr.'lar tarafından incelenmesi önemlidir.

GÜLMEK ve güzel düşünmek ruh sağlığımızı korur. Ne kadar hasta olursak olalım, gülümsemeye çalışmalı ve iyileşeceğimizi düşünmeliyiz. Kötü düşünen ve kötü ve olumsuzluklardan bahsederek laf salatası yapanlardan uzak durmalıyız.

YAŞAMAK çok güzel. Sıkıntı yapmamalıyız. Ümidimizi yitirmemeliyiz. Gereksiz negatif konuşmalardan uzaklaşmalıyız. O ne demiş, bu ne demiş, bunlar zaman kaybı. Olayı konuşmalı.

Suçlayıcı, aşağılayıcı, alaycı tavırlar, hakaret, küfürler bizlere yakışmaz. Egoyu tatmin etmek için, sevgisiz olanlar, hep kendinden bahsedilmesinden hoşlananların geçmişinde ya da çocukluğundan kalma gecikmiş çocukluk yaşamak istemeleri bilinç altına yerleşmişse bu tür insanlar rahat olmaz. Ben, ben, ben derlerse olmaz.

BİZ kavramı çok önemli. İkili ilişkilerde, sırlar malzeme yapılırsa güven vermez. Yaşamımız iniş ve çıkışlarla doludur. Her türlü duyguyu yaşarız. Ağlarız, güleriz, üzülürüz, sıkılırız, pişman oluruz, inatlaşırız, azimli oluruz, tutarlı ve kararlı olmak çok önemli.

YALAN olmamalı. Güven sarsılıyor. İçimizi dökerek dertleştiğimiz, özellerimiz olur, bunlar özel kalmalı. Bu özellerimize saygılı olmalıyız. Çünkü çok özeldir. Özel hissettiğimiz güvendiğimiz kişiye açılmışızdır. Gerçekten seven insan asla sevdiğini üzmez.

ÜZÜYORSA Vazgeçmiş demektir.

CORONAVİRÜS Küresel dünyanın küresel salgınıdır. Mart 2020 den bugüne kadar, 25 bin kişi bizlere veda etti.

İÇİMİZDEKİ SESE Kulak vermeliyiz. Herşeyin doğru bir zamanlaması vardır.

OCAK yağmurları barajları besledi.

BEYNİMİZ Diğer organlarımıza zarar vermesin diye, toksinleri yani zehirleri yağda biriktiriyor. (Selülit)... Bulantımız varsa, vücudumuz toksin yüklüdür. Aşırı tatlı isteğimiz varsa da vücudumuz toksin yüklüdür.

TOKSiNLER Karaciğerden atılır, böbrekler atar. Toksin yağda birikemiyorsa, kana geçer. Parkinson, alzheimer, bunama, unutkanlık, dikkat dağınıklığı yaşarız. Aşırı çay ve kafein tüketimi, beyni gereksiz yorar. Uykusuzluk yapar. SUYU içmeli ama, doğru zamanda içmeli. Yemek arası su içmek, besinlerin sindirilmesini geciktirir. Midenin salgısını inceltir. Uzun süre midede kalır şişkinlik yapar.

SUYU Yemekten yarım saat önce içmeli. Ya da yedikten 1 veya 2 saat sonra içmeli. B ve D vitamini eksikliği, Magnezyum eksikliğini gidermeli.

ÇİĞ SARIMSAK TÜKETMEK Vücudumuzdaki ağır metalleri temizler. Brokoli, ıspanak, yeşil yapraklı besinler önemlidir. Bol C vitamini almalı. Pet şişeler kullanılınca atılmalı. Yeniden suyla doldurmak zararlı. Şişeden suya toksin geçiyor.

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ÜRÜNLERİ KULLANMAMALI. Aşırı meyve tüketmekte şekerdir. Şeker zehirdir. Şeker düşmandır. DÜNYANIN neresinde olursak olalım, aynı yıldız ve bulutlara bakarak hayal kurarız.

Umut ve birlik olduğu sürece, çözülemeyecek problem yoktur.

YAŞAMA SEVİNCİNİ yitirmemeli...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17