Düğünlerde ‘kim ne taktı’ kavgasına son!

Düğünlerde ‘kim ne taktı’ kavgasına son!
Düğünlerde en çok yaşanan sorunlardan biri olan ‘kim ne taktı kavgası’na çözüm bulundu. 28 yaşındaki yazılım mühendisi Ahmet Fatih Çenesiz’in geliştirdiği ‘Takı Takip’ uygulaması düğünlerde yaşanan tartışmaları sona erdireceğe benziyor

Türk gelenekleri arasında yer alan ‘düğünlerde takı takma’ geleneği, bazı durumlarda taraflar arasında ya da düğün sahipleri ile takı takanlar arasında sorunlara neden olabiliyor. Çorumlu genç bir mühendis, bu kavgayı sona erdirecek bir icada imza attı.

28 yaşındaki yazılım mühendisi Ahmet Fatih Çenesiz tarafından geliştirilen "Takı Takip" uygulaması bu kavgalara son verecek. Akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilecek uygulama ile evlenen gençlere düğünlerde takılan altınları kaydedecek, hangi misafirden hangi takının alındığını veya kime ne verildiği kolayca takip edilebilecek.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?
Uygulamada takılan altınları takan kişinin ismiyle gram altın, Türk Lirası, dolar veya bilezik gibi farklı birimlerde kayıt yapılabiliyor. Güncel altın kuru da uygulamada görülebiliyor.

Çenesiz, "Çevremde düğünlerde sürekli bu konuda sorun gördüğüm için oradan etkilendim. Teyzeler artık rahat bir kullanıma geçtiler. Şu an size takılan ya da sizin karşı tarafa taktığınız altınları isim şeklinde kaydedebiliyorsunuz. Gram altın, Türk Lirası, dolar, bilezik şeklinde ayarlama yapabiliyorsunuz” dedi.
Uygulama vatandaşları da ikiye böldü. Bazı vatandaşlar uygulamayı gerekli bulurken bazıları ise kullanmayacağını dile getirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ