Hafızların mezuniyeti taçlandı

Hafızların mezuniyeti taçlandı
Ladik Ahmet Hüdai Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilere yönelik taç giyme merasimi düzenlendi.Programa, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Müftüsü...

Ladik Ahmet Hüdai Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilere yönelik taç giyme merasimi düzenlendi.

Programa, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Müftüsü Mustafa Topcu, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve  aileleri katıldı.

Ladik Ahmet Hüdai Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alan 12 öğrenci hafızlık eğitimini başarı ile tamamladı. Yapılan imtihanda başarılı olan öğrenciler, belgelerini almaya hak kazandı. Adet olduğu üzere en şerefli taç olarak nitelendirilen hafızlık tacı yapılan merasimle sembolik olarak öğrencilere giydirildi.

Program Sarayönü Müftüsü Mustafa Topcu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, hafızlığın, Kur'an-ı Kerim'in ve iyi insan olabilmenin önemini anlattı.

Hafızlığın çok özel bir eğitim faaliyeti olduğunu kaydeden Akpınar, "Hafızlık kalbini Kur'ana adamaktır. Hafızlık iklimine girince, huzur, rahmet, melek kuşatması ve Allah Teâlâ'nın nezdinde anılmak vardır. Yorgunlukların sonunda çevresine şefaat edecek mertebeye ulaşmak, özellikle de anne ve babasını cennette taçlandırmak vardır. Semeresi güzellik olan bir çabadır hafızlık. Yüce Allah hatırına Kur'an ezberlenir ve onu ezberleyenler saygıya en layık kimselerdir. Hafız olmak, Kur'an'ı sadece hafızaya yüklemek değil, onun anlamını da yüklenmektir. Hafız olmak, kalbi mushaflaştırmaktır. Mushaflaşma, Ehli Kur'an olmak, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmaktır. Birçok ayet ve hadisi şerifte bu hafızlık şerefine özellikle vurgu yapılmıştır" dedi.

Öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile program yapılan dua ile sona erdi. Aynı program daha sonra Ladik İmam Hatip Ortaokulu ve Ladik İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri için de gerçekleştirildi.