Bakan Tekin tarih verdi! MEB yine müfredat değiştiriyor

Bakan Tekin tarih verdi! MEB yine müfredat değiştiriyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üzerinde 2013vyılından beri çalışılan yeni müfredat taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeniden müfredat değişikliğine gidiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredatı kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Tekin, yeni müfredat taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını belirterek, müfredatla ilgili görüş ve önerilerin "https://gorusoneri.meb.gov.tr/" adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Müfredat çalışmalarının başlangıç noktasının uzun yıllara dayandığını ve 2017 müfredat değişikliğinin bunun ilk adımı olduğunu ifade eden Tekin, "Dolayısıyla 2013'ten itibaren başlayıp, bugün geldiğimiz noktada ulaştığımız metinlere bizi ulaştıran çok kapsamlı bir çalışma takvimi var" dedi.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında, tüm birikimi veri olarak aldıklarını ve bunları sistematik hale getirecek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tekin, "Sadece bu süreçte nasıl bir müfredat değişikliği olmasına dair 20'nin üzerinde çalıştay düzenlendi. Sonrasında da her bir ders için oluşturulan ekipler yüzlerce toplantı yaparak ilan edeceğimiz müfredatın hazırlıklarını tamamladı" ifadelerini kullandı.

Bu süreç içinde 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar yapıldığını, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmenin de söz konusu toplantılara sürekli olarak katıldığını aktaran Tekin, “Bunların hepsini düşündüğümüzde 1000'in üzerinde arkadaşımız ortak çalıştı. Aynı şekilde Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler bu konuda bir seferberlik ilan etti" açıklamasında bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ