Yazar Faruk Duman Ereğli’de söyleşi gerçekleştirdi

Yazar Faruk Duman Ereğli’de söyleşi gerçekleştirdi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Faruk Duman ile Ereğli Kongre Merkezi’nde söyleşi gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Türkan Topcu, moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler, edebiyatın insan yaşamındaki önemini ve değerini daha yakından keşfetme fırsatı buldular.

Söyleşiye Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç ve Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar’ın yanı sıra üniversite öğrencileri ve kentin kültür yaşamına destek veren isimler de katıldı.

yazar-faruk-duman-ereglide-soylesi-gerceklestirdi.jpg

Orhan Kemal Roman Armağanı, Sait Faik Hikayeve Cevdet Kudret Roman Ödülü sahibi Türk Öykü ve Roman Yazarı Faruk Duman, söyleşisinde şunlara değindi; “Ben çocukluğumda okuduğum Tom Sawyer'ın Maceraları kitaplarından çok etkilendim ve hep bir macera peşinde koştum. Bu koşuşum benim gelişimime ve yazma macerama çok büyük etkisi oldu. Aynı zamanda yaşamın içinde olmam, insan tanımam, insan sevmem benim yazmalarımda etki alanımı artırdı. Gençlere tavsiyem eğer yazmak istiyorsanız insanları tanımalısınız. İnsan tanımak için de insanı sevmeniz gerekir. Dolayısıyla insan tanımak, hikaye bilmek, yaşamın içinde olmak sizin en büyük ilham kaynağınız olacaktır.”

yazar-faruk-duman-ereglide-soylesi-gerceklestirdi-1.jpg

Söyleşi sonrası Faruk Duman, kitaplarını imzaladı.