Esnaf kredi faiz oranı arttı

Esnaf kredi faiz oranı arttı
Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çıkış noktası arayan küçük esnaf Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifilerinden kredi alma peşinde. Bankaların verdiği yüzde 50’i aşkın kredilere oranla çok daha düşük faizle esnaf kredileri kullanılabiliyor.

Ancak Merkez bankasının faiz artırımı nedeniyle esnaf kredi oranları da değişti. Sarayönü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, işletme ve yatırım kredilerinde yeni faiz oranlarını duyurdu. Kooperatif Başkanı Emrullah Yalçın, 1 Nisan itibarıyla kredi ve finans koşullarındaki güncellemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yalçın, yapılan güncellemeleri şu şekilde ifade etti: "1 Nisan itibarıyla işletme ve yatırım kredilerimiz için uygulanan faiz oranı %29,00 olarak güncellenmiştir. Ödeme planlarımız 5 yıldan 3 yıla indirilmiş, taksit ödemeleri 3 aylık periyotlara düzenlenmiştir. Temerrüt faizlerinde uygulanan faiz oranı %43.50’dir."

Kredi verme şartlarında da değişiklikler olduğunu belirten Başkan Yalçın, "Hem esnaf hem de sigortalı bir işte çalışan ya da memur statüsünde olan üyelere kredi sağlanamamaktadır. Taşıt edindirme kredi vadesi 4 yıl, iş yeri edinme kredi vadesi 5 yıl olarak belirlenmiştir" dedi.

Başkan Yalçın, son olarak tüm esnaf camiasına işlerinde başarılar dileyerek, sağlıklı ve bereketli günler temennisinde bulundu.