Eğitimde dijital denetim dönemi

Eğitimde dijital denetim dönemi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı öğrencilerin seyahat güvenliğini arttırmak amacıyla "Eğitimde Dijital Denetim" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Whatsapp ve internet üzerinden online olarak gelen...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı öğrencilerin seyahat güvenliğini arttırmak amacıyla "Eğitimde Dijital Denetim" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Whatsapp ve internet üzerinden online olarak gelen şikayetler ve önerilen anlık olarak değerlendirilip, gereği yerine getirilecek. Bu proje, yurt ve kantinlerin denetimi için de kullanılacak.

Sarayönü Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğrencilerin daha sağlıklı ve minimum risk ile eğitim ortamına ulaşmalarını sağlamak amacıyla "Eğitimde Dijital Denetim" projesini hazırladıklarını söyledi.

Taşımalı eğitim kapsamında servis şoförlerinin bu proje ile anlık olarak denetlenebileceğini anlatan Şişman, "servis şoförlerinin trafik kurallarına uyup uymadıklarının tespiti, taşımalı öğrencilerimizle servis şoförleri arasına yaşanan iletişim becerilerinde yaşanabilecek sıkıntıların tespiti, taşımalı servis şoförlerinin ilgili mevzuat dahilinde yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin tespiti sürekli hale gelmiş olacak. Servis şoförlerimizde görülen trafik kurallarına uyma yetersizliği, iletişim eksiklikleri ve mevzuat dahilinde yerine getirmesi gereken aksaklıkların 'e- denetim' modülü yoluyla hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve görülen aksaklıkların giderilerek taşımalı eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak istiyoruz." dedi.

Whatsapp ve internetten ihbar edilecek

Projenin işleyişi ve yaygınlaştırılması ile ilgili bilgi veren Şişman, şunları söyledi: "Proje kapsamında paydaşların, slaytlar, videolar, afiş ve broşürler eşliğinde eğitimleri tamamlanıp, proje kapsamında farkındalık oluşturulacak. Projemizi ilçe geneli tüm taşımalı eğitim paydaşlarımızın farkındalığını oluşturmak için tanıtıcı, bilgilendirici görsel materyaller kullanılacak. İlçe geneli tüm vatandaşlarımızın görebileceği yerlere, okullarımız ve taşıma araçlarımıza projemizi tanıtıcı afişler asılacak. Projemizin işleyişi hakkında sağlıklı dönütler alabilmek için ilçe WEB sitemize entegre edilmiş şikayet ve taleplerin alındığı "www.sarayonu.meb.gov.tr" linki ile projemiz güçlendirilecek. Ayrıca interneti olmayan veya interneti kullanamayan paydaşlarımız için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait özel bir telefonla 0 505 021 19 09  numaralı Watsapp talep ve öneri hattı oluşturduk. İhbarlar anlık değerlendirilip sonucundan  ilgiliye tebliği sağlanacak."