Sıfır atık istasyonlarının bakımı yapıldı

Sıfır atık istasyonlarının bakımı yapıldı
Sarayönü Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında ilçenin belirli noktalarında bulunan geri dönüşüm kutularının boya ve bakımlarını yaptı.“Sıfır Atık” projesine katkı sağlayan uygulama ile vatandaşlar kullanmadıkları...

Sarayönü Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında ilçenin belirli noktalarında bulunan geri dönüşüm kutularının boya ve bakımlarını yaptı.

Sıfır Atık” projesine katkı sağlayan uygulama ile vatandaşlar kullanmadıkları ayakkabı, eşya, elbise ve benzeri ürünlerin geri dönüşüm kutularında atıyor belediye ekipleri de bu eşyaları ayrıştırıp temizlik ve ambalajları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Sıcak hava şartlarından ötürü tahrip olan geri dönüşüm kutularının bakım boya ve kaplamaları Sarayönü Belediyesi personelleri tarafından elden geçirilerek yeni yazı kaplamalarının ardından tekrar hizmete sunuldu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, vatandaşın hayır için verdiği eşyaların ilgili yerlere zamanında ve doğru bir tercihle ulaştıracağımıza kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın diye konuştu.

“GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARINA ÇÖP ATMAYALIM”

Başkan Solak konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vatandaşımızın kendisine yaramayan, kullanmadığı eşyayı giysiyi bu geri dönüşüm kutularına koyması halinde, bu malzemeler giyim ve ihtiyaç marketinde tasnifleri yapıldıktan sonra ihtiyacı olan halkımızın hizmetine sunulmaya devam edecektir.

Daha öncede mahallelerimizde bulunan geri dönüşüm kutuları zaman zaman istismara neden olacak iş ve işlemlere tabi oluyordu. Vatandaşlarımızdan TOKİ sitelerinin önünde ve Belediye Binasının önünde bulunan geri dönüşüm kutularının içine çöp atmamalarını rica ediyoruz, tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.

Geri dönüşüm kutuları çöp kutusu değildir, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kullanmadığımız eşyalarımızı teslim ettiğimiz bir iş yeri görevi görür bir nevi. Vatandaşımızın da bu konuda daha önce de olduğu gibi hassasiyet göstereceğine inanıyorum.

Geri dönüşüm kutularının bakımını gerçekleştiren personellerimize de teşekkür ediyorum.

Haber: Mehmet AKYILDIZ

Etiketler :