Sarayönü’nün hedefi Konya’nın çekim merkezi olmak

Sarayönü’nün hedefi Konya’nın çekim merkezi olmak
Sarayönü Belediyesi sanayi ve turizm alanında yaptığı hamleler ile bölgeyi Konya’nın cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü’nde devam eden ve tamamlanan yatırımlarla birlikte...

Sarayönü Belediyesi sanayi ve turizm alanında yaptığı hamleler ile bölgeyi Konya’nın cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü’nde devam eden ve tamamlanan yatırımlarla birlikte bölgenin bir ivme kazandığını, projelerin tamamlanması ile birlikte Konya’nın cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Başkan Solak Sarayönü’nün vazgeçilmezleri olarak tarım, hayvancılık, sanayi ve son yapılan hamlelerle birlikte turizmin de bu kategoriye dahil edildiğini belirterek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Nafiz Solak

Başkan Solak konu ile ilgili yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Sarayönü’müz gerek konum itibari gerek yapılan çalışmalarla birlikte Konya’nın en gözde ilçelerinden bir tanesi. Tarımda “Anıza doğrudan ekim”, Şeritvari Sürüm teknikleri, MEVKA projeleri ve pilot bölge uygulamaları ile tarım ve hayvancılık kenti iken,

Türkiye’nin OSB projesinin onaylanması ve tahsis aşamasına gelmesi sanayi kenti olma yolunda ki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar 800’ün üzerinde başvuru alırken, yakın zamanda arsa tahsislerine de başlayacağız İnşallah.

Açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Beşgöz Millet bahçemiz, dışarıdan ilk misafirlerini almaya başladı. Amacımız hizmet süremizde ilçemize kalıcı eserler bırakabilmek.”

Sarayini Yeraltı Şehri - Sarayönü/Konya

YER ALTI ŞEHRİ İLÇEYE BÜYÜK DEĞER KATACAK

Turizmde bölge insanımızın da yıllardır çok iyi bildiği yer altı şehrinin, yapılan çalışmalarla büyük bir ivme kazandığına değinen Başkan solak; “Yeni yapılan çalışmalar sayesinde 30 galeria (oda) daha keşfedildi. Son yapılan keşifle birlikte yer altı şehrimiz Türkiye’nin yatayda en büyük yer altı şehri olma özelliğini elde etmiş oldu. Konya Müzeler Müdürlüğü ile hassasiyetle yapmış olduğumuz çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgeyi turizme kazandıracağız.

Sarayönü’nde ki tek tarihi yapı yer altı şehrimiz değil. Bölge insanımızın ve büyüklerimizin de bildiği çok önemli tarihi yapılar, şehirler var.

Selçuk Üniversitesi’nden kıymetli hocalarımız Prof.Dr. Hasan Bahar ve Öğr.Gör.Ömür Esen hocalarımızla birlikte titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımızda, bölgemizde bulunan Roma dönemine ait manastır, antik tiyatro, Sarayönü ve Ladik’te çalışmalarını tamamladığımız Açık Hava Müzesi ve yine Roma dönemine ait olan Bardetta isimli şehrimizin çalışmalarını yasal zeminlere uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Sarayönü Belediyesi olarak projelerimizde gerçekten oldukça hassas davranıyoruz. Gereken makamlarla sürekli istişare halindeyiz. Önemli olan projenin ne kadar hızlı olduğu değil ne kadar kalıcı olduğudur. Gerçekleştirdiğimiz ve devam eden projelerimizde desteklerini bizden esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a da bu hususta teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Etiketler :