Sarayönü’nde yeni TOKİ arsaları oluşturuluyor

Sarayönü’nde yeni TOKİ arsaları oluşturuluyor
Sarayönü’nde yapımına başlanacak 127 dairelik 4. etap TOKİ konutlarından sonra 5. Etap ve Ladik 3. Etap TOKİ konutları için çalışmalar başlatıldı.Başkan Solak, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının ardından...

Sarayönü’nde yapımına başlanacak 127 dairelik 4. etap TOKİ konutlarından sonra 5. Etap ve Ladik 3. Etap TOKİ konutları için çalışmalar başlatıldı.

Başkan Solak, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının ardından ilçede ciddi bir istihdam oluşacağı ve doğal olarak konut sorunu yaşanacağı öngörüsüyle TOKİ aracılığıyla yeni toplu konutların yapılması için yeni alanlar oluşturulduğunu ve fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sarayönü 5. Etap ve Ladik 3. Etap TOKİ konutları için ön çalışmalar başladı.

Sarayönü Merkezde ve Ladik mahallesinde belirlenen arsalarda toplu konut için yeni imar planları oluşturulacağını belirten Başkan Solak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sarayönü Merkezde ve Ladik’te yaşanan konut sıkıntısının önüne geçebilmek adına Sarayönü Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Sarayönü’nde 3.etap TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede arsaların durumu ile ilgili fizibilite çalışmalarına yaptık ve orada yeni toplu konut sahası için bir alan oluşturuyoruz.

Ladik mahallesinde ise TOKİ konutlarının yapılabileceği arsa konusunda istişarelerimiz devam ediyor. Ladik mahallemizde durum netleştikten sonra vatandaşlarımıza duyurusunu yapacağız.

Sarayönü’ne ilk kez TOKİ konutları yapılacağı zaman tepkiler almıştık, TOKİ’ye ihtiyaç duyulmadığı şeklinde. Ama geldiğimiz noktada şu an konut sıkıntısı yaşandığı bir gerçek.

Önümüzde ki dönemde OSB yapımının da başlaması ile birlikte Sarayönü Merkez, Ladik, Başhüyük gibi mahallelerimizde yeni konuta ihtiyaç duyulacak. Burada ön görümüz yerleşik nüfus ile birlikte 6-7 bin arası yeni insanlarında eklenmesi ile birlikte Sarayönü nüfusunun yakın gelecekte 35 binin üzerine çıkma ihtimali.

Sarayönü, devam eden projelerinin tamamlanması ile birlikte önümüzde ki dönemlerde bambaşka bir hal alacak. Konya’mızın uydu kenti haline getirmeyi planladığımız Sarayönü’müzü gelecek yıllara hazırlamak için Sarayönü Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. TOKİ yapımı için planladığımız arsaların detaylarının duyurusunu önümüzde ki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.

HABER MERKEZİ

Etiketler :