"Gençler istedikçe biz varız"

"Gençler istedikçe biz varız"
Konya 1’nci Amatör Küme’de sezonu 3’ncü sırada tamamlayan K.Sarayönüspor’un Teknik Direktörü Gültekin Karlı, geride kalan sezonu değerlendirdi. Her yıl başarılarını ve tecrübelerini biraz daha arttırarak yola devam...

Konya 1’nci Amatör Küme’de sezonu 3’ncü sırada tamamlayan K.Sarayönüspor’un Teknik Direktörü Gültekin Karlı, geride kalan sezonu değerlendirdi. Her yıl başarılarını ve tecrübelerini biraz daha arttırarak yola devam ettiklerini anlatan Karlı, hedeflerinin her zaman gençleri sporun içinde tutmak ve gençlerin kendilerini gösterebileceği bir ortam hazırlamak olduğunu söyledi. Zor şartlar altında çalıştıklarını ve maddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Karlı, “Her zaman dediğimiz gibi, bu takımın kaderi gençlerimizin elinde. Onlar istedikçe, mücadele ettikçe, biz varız. Olmaya da devam edeceğiz. Spordan uzak bir gençlik düşünülemez.” dedi.

Sarayönü’nü 2016-2017 sezonunda Konya 1’nci Amatör Kümede temsil eden K.Sarayönüspor Teknik Direktörü Gültekin Karlı, sezon içerisinde yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı. Birlikte sevinip, birlikte üzülebildikleri güzel bir sezon geçirdiklerini anlatan yeşil siyahlı ekibin hocası, zor şartlara rağmen her yıl başarılarını arttırdıklarının altını çizdi.

Evcekaya’nın yeri başka

2016-2017 sezona güzel açılışla başladıklarını belirten Teknik Direktör Gültekin Karlı, “Yöneticilerimizle, üyelerimizle, futbolcularımızla yaklaşık 100 kişilik bir yemekte bir araya geldik. Evcekaya’nın bizim üzerimizdeki manevi etkisiyle tüm sezon açılışlarımızı orada yaptığımız gibi bu sezonun açılışında da oradaydık. Antrenmanlarımıza yeni yapılan suni çim sahada start verdik. Kurulduğumuz günden bu zamana kadar ilk defa nizami ölçülerde bir sahada antrenman yapabilmenin mutluluğunu suni çim saha sayesinde yaşadık. Yalnız bu mutluluğumuz fazla sürmedi. Havaların erken kararmaya başlaması ve tesisin ışıklandırma sisteminin yapılmayışı bizi tekrar halı sahaya döndürdü.” dedi.

Şartlar bizi çok zorladı

Zor şarlarda çalıştıklarını anlatan Karlı, “Oyuncunun halı sahada antrenman yapması konsantresini ve verimliliğini oldukça etkiliyor. Biz bunun sıkıntısını 3 yıldır yaşıyoruz. Sonuçta amatör kümede antrenmanları mecburen saat 18:00 den sonra yapabiliyorsunuz. Rakiplerimiz Konya da ışıklandırmalı sahalarda yapılan antrenmanlarla hazırlanırken biz ise halı sahada hazırlanıyoruz. Tüm bunların dışında hala antrenmanlardan ve maçlardan önce toplanıp oturup konuşabileceğimiz bir ortam oluşturamadık. Antrenmanlardan sonra duş alabileceğimiz bir ortamımız hiç olmadı. O yüzden gençlerimizde kurulduğumuzdan beri en az biz kadar fedakarlık yaptı, onlara da çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Birlikte üzüp, birlikte sevindik

Lige iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Gültekin Karlı, şunları söyledi: “Kritik maçlarda kaybettiğimiz puanlar bizim kaderimizi belirledi. Yine de 3’ncü yılımızda, diğer yıllarımıza göre daha başarılı olduk. Bizim bu yola esas çıkış amacımız memleketimizin gençleri için kendini gösterebileceği bir ortam hazırlamak. O yüzden gençlerimizle beraber olmak, bir davaya baş koymak, mücadele etmek,  antrenman yapmak, deplasmana gitmek, maçlar için kenetlenmek, bir sezon boyunca aynı şeylere sevinip, aynı şeylere üzülmek çok ayrı bir duygu. İnşallah gençlerimizle daha çok seneler beraber olacağız. İmkanlarımız azda olsa bizi yarı yolda bırakmayacak mücadele eden inanan bir yönetimimiz var.”

Sıçrama yapmak istiyoruz

Karlı, 5 Mart ta U-19 takımı maçlarının başlayacağını hatırlatarak, “A takımımızda oynayan 5 e yakın oyuncumuzla genç takımda yine beraber olacağız. Geçen yıl oynayan arkadaşlarımızla yaklaşık 18 kişilik bir kadroyla çalışmalara başlayacağız. İnşallah genç takımımızla bu sene bir sıçrama yaparız. Her zaman dediğimiz gibi bu takımın kaderi gençlerimizin elinde. Onlar istedikçe mücadele ettikçe biz var, olmaya hep devam edeceğiz. Spordan uzak bir gençlik düşünülemez. Spor yapmak gençlerin sorumluluk duygularını artırır. Öfkenin kontrol edilmesini sağlar. O yüzden memleketimizin gençlerine böyle bir kapı açmakla biz her şartta mutluyuz. Bunun böyle bilinmesini özellikle istiyoruz.” dedi.

Allah bir kapı açıyor

Faaliyetlerini devam ettirebilmek adına müthiş bir mücadele verdiklerini anlatan Karlı, “Maddi açıdan baktığımızda ise üyelerimiz ve yöneticilerimizin desteğiyle ayakta duruyoruz. Onların dışında hiçbir gelirimiz yada bir sponsorumuz yok. Yeri geliyor deplasmana gidecek mazot parası bulamıyoruz. Yani sahaya çıkabilmek için bile müthiş bir mücadelenin içerisindeyiz. Yine de Allah bir kapı açıyor. Faaliyetlerimizi devam ettirebilmemiz için illaki bir yerden destek buluyoruz. Zor zamanlarımızda hep yetişen yönetimimiz ve üyelerimize de çok teşekkür ederiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.