Esnaflara kredi ertelemesi

Esnaflara kredi ertelemesi
Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik anlamda kötü etkilenenler için yeni kararlar alındı. Esnaf ve sanatkarların bazı bankalara olan borçları ertelendi.Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından yapılan açıklamaya...

Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik anlamda kötü etkilenenler için yeni kararlar alındı. Esnaf ve sanatkarların bazı bankalara olan borçları ertelendi.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından yapılan açıklamaya göre;

Halk Bankasından kullandırılan esnaf kredileri için, 31Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

Esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz ertelenecek. Müşteriler, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırabilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

Odadan yapılan açıklamada ayrıca Sarayönü esnafına yardımcı olmak amacıyla 0,37 faiz oranıyla esnaf kredilerinin kullanıma hazır olduğu da dile getirildi

Diğer bazı bankalar da ertelemeye gitti

Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre, firmalara ilave kredi limiti tahsis edilecek. 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre ise, müşterilerin 30 Nisan'a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Bireysel müşterilere; tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek. KOBİ'lerimizin ve mikro işletmelerin mevcut limitlerle desteklenecek, gerekirse ilave limit için de azami çaba gösterilecek.

Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak" denildi.