DAVUTOĞLU PARTİ KURACAK MI?

Son günlerde Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni bir parti kuruluyor açıklamalarını sıkça duyar olduk.

Bu haberler özellikle çeşitli internet sitelerinde Abdullah Gül ve Ali Babacan isimleriyle birlikte yer alıyor.

Uzun yıllardır siyaset takip ettiğimiz için birçoğunun gerçeği yansıtmadığını tahmin edebiliyorum.

Kulise dayalı haberler olduğu her kelimesinden belli oluyor.

Ancak benim de dikkatimi çeken bir haberi okudum.

Haberin başlığı ve ilk spotu şöyleydi.

“Ahmet Davutoğlu, yanında dikkat çeken iki isimle Erbakan'ın kabrini ziyaret etti

Parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci ve eski il yöneticisi Cihan Öztunç'la birlikte Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Önce Davutoğlu ile birlikte siyaset yapan önemli isimleri aradım. Onlara ayrı ayrı yeni parti kurmak için 40 ilde örgütlendiği iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun; AK Parti'ye rakip olmak istediği kulislerde konuşuluyor. Ankara ile Konya da bu çalışmaya ilişkin ziyaretler yapılıyormuş diye sordum.

Onlardan aldığım cevabın kısa ve net olanı paylaşayım.

“Sayın Ahmet Davutoğlu’nun şu anda öyle bir çalışması yok. Kendisinin de böyle bir açıklaması yok”

Sonra merhum Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet’in Başbakanı Erbakan hocanın kabir ziyaretini yaptıkları fotoğraf karesinde yer alan dostumu arayarak “Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları, siyaset kulislerini hareketlendiriyor. Sizin de merhum Erbakan hocanın kabrini ziyaretinizi sosyal medyadan paylaşmanız acaba bazı çevrelere mesaj anlamı mı taşıyor” şeklindeki soruma karşılık Davutoğlu’nun çok yakınında olan ve çoğu zaman programlara birlikte katılan bu dostumun cevabı şöyle oldu.

“ Bende sizin gibi bu haberleri okuyorum.

Ama biz sayın Davutoğlu ve arkadaşlarla birlikte Erbakan hocanın kabrini her yıl ölüm yıl dönümünde ziyaret eder ve ikindi namazını da Merkez Efendi camiinde eda ettikten sonra dağılırız.

Bu yılki ziyaretimizin de başka bir amaç taşımadığını en azından ben biliyorum. Ama şunu söylemekte bir beis görmüyorum. Davutoğlu her gittiği yerde çok ilgi görüyor ve her kesimden de parti kurmasıyla ilgili sözler duyuyor.

Kurulacak partinin Ak Partiye rakip olacağı iddiaları ise Başbakanlığı döneminde de ortalığı bulandıran fitnecilerin uydurması.

Eğer bu seçimlerde Ak Parti’nin oylarında bir düşme olursa bunun müsebbibi olarak Davutoğlu’nu ve kulislerde dile getirdikleri arkadaşlarımızı gösterme gayretindeler.

Biz bunu çok iyi biliyoruz.

Ama bu sefer bunu başaramayacaklar. Sayın Davutoğlu hiçbir zaman parçalayan ve bölen olmamıştır.”

Davutoğlu’nun hocanın mezarını ziyaretinden sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşım da şu sözleri dikkat çekiyordu.

"En zor zamanlarda hakikati savunmaktan çekinmeyen, siyasetimizde özgün bir çığır açan, nezaketi ve sabrı ile en karşıt görüşlere bile hoşgörü gösteren muhterem Başbakanımız, merhum Necmettin Erbakan Hocamızı rahmet ve özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun."

Biz den bu günlük bu kadar. Bu konuda yeni bilgiler alırsak yine sizlerle paylaşırız.

Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi