Cevdet Yılmaz açıkladı: İktidardan emeklilere özel adım

Cevdet Yılmaz açıkladı: İktidardan emeklilere özel adım
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sefalet sınırında yaşayan milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Yılmaz, emeklileri refaha çıkaracak bir çalışma içinde olduklarını belirterek, çalışma tamamlandığında duyuracaklarını kaydetti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iktidarın emeklileri rahatlatacak bir çalışma içinde olduğunu söyledi.

Türkiye’de sayıların 16 milyonu bulan emekliler, geçim sıkıntısı içinde yaşamaya çalışırken, seçim öncesinde maaşlarına bekledikleri ek zam konusunda hayal kırıklığı yaşadı. Emeklinin kırgınlığı sandığa yansırken, iktidar emekliler için yeni bir çalışma başlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, emeklilere yönelik yapılan bu çalışmayı A Haber'de konuk olduğu canlı yayında anlatı. Programda gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Yılmaz, "Emeklilerle ilgili nasıl bir düzenleme ve çalışma yapılabilir?" sorusuna ise “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var” şeklinde yanıt verdi.

Yılmaz, şöyle devam etti:
"Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette.

Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır."

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, "Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ