ÇARŞI-PAZARDA BAYRAM BEREKETİ

ÇARŞI-PAZARDA BAYRAM BEREKETİ
Sarayönü’nde her hafta kurulan Halk Pazarı, Ramazan Bayramı öncesinde en yoğun günlerinden birisini yaşadı.Ramazan Bayramı’nın Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle Halk Pazarı arefe gününe alındıPerşembe günü kurulan pazarda...

Sarayönü’nde her hafta kurulan Halk Pazarı, Ramazan Bayramı öncesinde en yoğun günlerinden birisini yaşadı.

Ramazan Bayramı’nın Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle Halk Pazarı arefe gününe alındı

Perşembe günü kurulan pazarda alış veriş yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren pazara ve marketlere gelen vatandaşlar bayram öncesinde giyecek, şeker ve diğer gereksinimlerini karşıladılar.

Sarayönülüler bayram öncesi alış veriş için halk pazarına akın ederken özellikle Halk Pazarı yanında kurulan giyim pazarı tezgâhları önünde zaman zaman yoğunluk yaşandı.

Fiyatların 50 TL ile 150 TL arasında değiştiği giyim tezgâhlarında birbirinden çeşitli giysiler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Pazar

Sebze Meyve ateş pahası

Giyimin yanı sıra sebze ve meyve tezgahlarında da hareketlilik gözlerden kaçmazken, vatandaşın temel tüketim malzemesi olan Domates 15-20 TL’den Patates 12 TL’den, soğan 20 TL’den, Kabak 17 Tl, Patlıcan 15 TL’den Biber ise 25 TL’den satışa çıkarken yazlık meyveler ise 10 TL ile 25 TL arasında satışa çıktığı görüldü.

Esnaflar bayram öncesinde pazarda hareketliliğin arttığını belirterek, vatandaşın bütçesine göre alış veriş yaptığını dile getirdiler.

Pazar

AVM’lerde yoğunluk yaşandı

Bayram nedeniyle kapalı kalacağını düşünen vatandaşlar, market alışverişleri için AVM’lerde yoğunluk oluşturdu.

Bayram öncesi ikramlık çikolata, şeker, lokum gibi ürünler de büyük talep gördü. Kuşcu AVM Market işletmecisi Hamza Küçükkuşçu, bayram haftası ile birlikte alışveriş yoğunluğunun arttığını dile getirdi.

Bayramlarda lokum ve baklavaların öne çıktığını belirten Küçükkuşçu, şöyle konuştu: “Bu dönemde daha çok narlı, fıstıklı, bademli bol malzemeli lokumlar tercih ediliyor. Bunların kilogram fiyatları 80 liradan başlayıp 220 liraya kadar çıkıyor. Şeker ve çikolata fiyatları ise çeşidine ve kalitesine göre değişiyor. Her bütçeye göre 150 Tl ila 300 Tl ye kadar çikolatalar mevcut.  Bu dönemde tüketiciler pazarda açıkta satılan ürünlerden satın alırken dikkatli olmalı. Çünkü buralarda merdivenaltı ucuz kalitesiz ürünlerin olması muhtemel. Aşırı düşük fiyatlı ürünün kaliteli olma imkanı yok” şeklinde konuştu.

Marketlere giden vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden dert yanarken, eskisi gibi dolu dolu alışveriş yapamadıklarını, fiyatların geçen yıla oranla 2-3 kat arttığını dile getirdiler.

Market

Etiketler :