Başkan Solak çocukların Hıdrellez’ini kutladı

Başkan Solak çocukların Hıdrellez’ini kutladı
Türk ve Orta Asya geleneğinde kış mevsiminin biterek baharın gelişini müjdeleyen, kökeni İslamiyet öncesi dönemlere kadar uzanan adını Hz. Hızır ve Hz. İlyas'ın isimlerinin birleşmesinden alan Hıdırellez, tüm Türkiye’de...

Türk ve Orta Asya geleneğinde kış mevsiminin biterek baharın gelişini müjdeleyen, kökeni İslamiyet öncesi dönemlere kadar uzanan adını Hz. Hızır ve Hz. İlyas'ın isimlerinin birleşmesinden alan Hıdırellez, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarayönü’nde de kutlandı.

Sarayönü’nde Cumartesi günü kimi aileler Hıdırellez etkinlikleri kapsamında havanında güzel olmasını fırsat bilerek piknik yaparken, kimileri ise Hıdırellez’de uygulanan ritüellerden dilek ağaçlarına notlar bırakarak, dualar etti dilekler diledi. Çocuklar ise havanın güzel olmasını fırsat bilerek soluğu sokaklarda alırken, gönüllerince eğlendi.

Hıdırellez

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, kökeni çok eski zamanlara dayanan Hıdırellez bayramında çocukları unutmadı. Başkan Solak Evcekaya’da piknik yapan aileleri ziyaret ederek, ailelerin gününü kutladı. Başkan Solak piknikte bir araya gelen ve gönüllerince eğlenen çocuklara ise su tabancası, balon gibi hediyeler dağıtarak çocukların bu eğlenceli günlerine hediyeleri ile katılmış oldu.

Hıdırellez

Başkan Solak, Evcekaya ziyaretinin ardından açılışı gerçekleştirilen Beşgöz Millet Bahçesine geçerek, Millet Bahçesini ziyaret eden aileler ile bir araya geldi. Beşgöz Millet Bahçesinde de çocuklar ile bir araya gelen Başkan Solak, hediyelerini takdim ederken, ailelere ve çocuklarına huzurlu ve sağlıklı bir ömür diledi. (Mehmet AKYILDIZ)

Etiketler :