Başhüyük’e müstakil yerine toplu konut

Başhüyük’e müstakil yerine toplu konut
Sarayönü Belediyesi’nin girişimleri ile Başhüyük mahallesine yapılması planlanan tek katlı Tarım Köy Projesi, TOKİ’nin Türkiye genelinde bu uygulamayı sonlandırmasından dolayı revize edildi.Bunun yerine talep edilmesi halinde...

Sarayönü Belediyesi’nin girişimleri ile Başhüyük mahallesine yapılması planlanan tek katlı Tarım Köy Projesi, TOKİ’nin Türkiye genelinde bu uygulamayı sonlandırmasından dolayı revize edildi.

Bunun yerine talep edilmesi halinde zemin üzeri 3 kattan oluşan konutlar yapılacak. Müracaatlar Sarayönü Belediyesi Yayın İşleri’ne gerçekleştirilecek.

Sarayönü Belediyesi, Başhüyük mahallesinde kırsal alanda yaşayan vatandaşların planlı, sosyal donatısı olan konutlarda yaşayabilmesi için uygulanan ‘Tarım Köy Projesi’ni hayata geçirmek için geçtiğimiz yıl ön talep toplamıştı. Projeyi çok beğenen vatandaşlar tarafından 200’e yakın müracaat gerçekleştirilmişti. Modern bir köy mimarisi formunda olan proje, su kaynakları, çayır ve mera alanları da göz önüne alınarak mevcut mimariye ve dokuya sadık kalınarak gerçekleştiriliyordu. TOKİ’nin aldığı kararla Tarım Köy Projesi, Türkiye genelinde sonlandırıldı.

Bunu yerine zemin üzeri üç katlı binalar yapılabileceği belirtilerek mahalle halkından yeniden talep toplanmaya başladı. Sarayönü Belediyesi yayın işlerine yapılan müracaatlarda şu ana kadar 50’ye yakın talep gerçekleştiği öğrenildi.