ANNE ve BABA

EN ÇOK ÖZLEYİNCE YORULUR: Ya içi sızlar kemiklerinin ya da gözleri dolar cümlelerinin.

IŞILTILI GÖZLER: Kötülüğü anlamayacak kadar, KÜÇÜK GÖNÜLLER, doğmamış umutlarına kıyamayız.

OKULLARIN AÇILAMAMASI: Özellikle İlkokul öğrencilerinin içinde, ‘OKULA GİDEMEME UHDESİ’ Ömür boyu bilinçaltında, onları hep rahatsız edecek.

SALGIN DÖNEMİ: Tüm Dünya Mart-2020'den beri KORONA İLE MÜCADELE İÇİNDE. Salgını kontrol altına almak için, Sağlık çalışanlarının gayretleri büyük. HALKIMIZ: Bize bir şey olmaz mantığı ile KORKULAN İKİNCİ DALGA: ERKEN GELDİ. Kuralsız yaşamla davetiye çıkarıyoruz. Geçtiğimiz 5 aydan zor günler maalesef bizi bekliyor.

Yaşadıklarımız: Büyüklerin belleklerine DOĞAL FELAKET OLARAK YERLEŞECEK. Ama çocuklarımız bu süreçten olumsuz etkilenecek.

EBEVEYN OLARAK:

1) Çocuğun gelişen ruhunu iyi etkilemek anne ve babanın elindedir. Heykeltraş gibi çocuğun kişiliğini oluşturur.

2) BEYİN: Ne öğretilirse onunla mutlu olmayı öğrenir. İyilik yapmak için, mutlu olacağım. (İlgi, takdir, karşılık görmek için değil) İyilik yapmaktan zevk aldığım için, kendim için yapacağım, KOMUTUNU BEYNİMİZE VERİRSEK İşlem tamam.

İyilik yapmayı, KALICI BİR DAVRANIŞ HALİNE GETİREN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORSAK örnek olmalıyız. Çocuğun içinde kötülük tohumları filizlenmez. ÇOCUK İyi bir gözlemcidir. Çocuklarımıza kaliteli zaman ayırmalı. Gözlerinin içine bakarak dinlemeli.

Okul yönetici ve sınıf öğretmenleri ile iletişimi asla koparmamalı Uzaktan eğitim programını, kendi çalışma programımıza uyarlayarak, TV, TELEFON, TABLET KULLANMAYARAK...

Programa katılarak, izleyerek, Anne en iyi öğretmendir. Çocuğunu doğurur emzirir, yıkar, öğretir.

ÇOCUK Oyun içinde kişilik kazanır. Farklı oyunlarla dikkat toplanabilir. Okulun Rehber öğretmeni ile iletişim, hazinelerimiz, TATLI YAVRULARIMIZA Bu salgın döneminde öğrenim kazanmalarına yardımcı olmalı.

GÖNÜL DOSTLARIM: Torunlarım SİSTEM KOLEJİNE GİDİYORLAR. Ceren'im, 4.Sınıf, Mustafa Mete'm 1.sınıfa gidecek. 1.Sınıf çok önemli. Babaannesi olarak, sorumluluğum daha da artacak. Elimden gelenin en iyisini, Allah'ım izin verirse yapacağım.

1983-1985 YILLARINDA: İlköğretim Müfettişim, Kemal ÇETİN'den bilgi aldım. Kendi cümlelerimle beraber yazmaya çalıştım. Müfettişime teşekkür ediyorum. Benim için: Çok kıymetli zamanını harcadı. Kendilerine saygılarımı iletiyorum. Eşi Öğretmen Sevinç Hanıma da selamlarımı iletiyorum. NE GÜZELDİR birini koşulsuz, kuralsız, hiç beklentisiz olduğu gibi sevebilmek.

SEVGİ iyileştirirmiş. Sevginin eksikliğinden bocalarız. Önce kendimizi sevelim. Heyecanımızı, öfkemizi, inadımızı, vazgeçmeyişimizi, bizden bir tane daha yok ki....

ÇOCUKLARIMIZA: Solmuş çiçeğe su veren damar, bakış, dikkat, güler yüzümüzle, taşan bir pınar olmalıyız ki bize güvensinler.

Sağlık, en büyük varlık. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17