Altıncaba Ailesinde mutlu gün

Altıncaba Ailesinde mutlu gün
Sarayönü Başhüyük Mahallesinden Osman Altıncaba hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile oğlu Semi’yi evlendirdi.Hanımsat & Osman çiftinin oğlu Semi ile Ayfer Uluer kızı Feyza hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile...

Sarayönü Başhüyük Mahallesinden Osman Altıncaba hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile oğlu Semi’yi evlendirdi.

Hanımsat & Osman çiftinin oğlu Semi ile Ayfer Uluer kızı Feyza hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile dünyaevine girdi.

Karaman’da bulunan kız evinden dualar eşliğinde gelinin alınması ile başlayan düğün merasimi, Başhüyük mahallesinde gerçekleşen nikah merasimi ile devam etti.

Genç çift Sarayönü Belediye personeli Feray Batır Altaş’ın kıydığı nikahla, bir ömür boyu hastalıkta ve sağlıkta “Evet” diyerek dünyaevine girdi.

Semi Altıncaba’nın nikah şahitliğini sağdıcı İbrahim Gülmez yaparken, gelinin nikah şahidi ise teyzesi Yasemin Özçelik oldu.

Erkek tarafının Karaçay kökenli olması sebebi ile merasim Cumartesi akşamı Başhüyük mahallesinde düzenlenen toy (eğlence) ile devam etti. Damadın arkadaşları ve akrabaları düzenlenen etnik eğlencede geleneksel Kafkas halk danslarını sergiledi.

Karaçay geleneklerine göre “Boluşevi” adı verilen, damadın ve arkadaşlarının konuk edildiği evde misafirler ağırlanırken, gençlerin coşkulu düğünü gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Merasim, Pazar günü davetlilere düğün pilavı ikram edilmesinin ardından oluşturulan konvoy ile sona erdi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Uluer ve Altıncaba ailelerini tebrik eder, Feyza ve Semi çiftimize ise bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

Etiketler :