AGD'den Fetih ve Kudüs gecesi

AGD'den Fetih ve Kudüs gecesi
Sarayönü Anadolu Gençlik Derneği, geçtiğimiz günlerde Mekke'nin Fethi'ni anlatan bir program ve Kudüs gecesi düzenledi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Cumartesi...

Sarayönü Anadolu Gençlik Derneği, geçtiğimiz günlerde Mekke'nin Fethi'ni anlatan bir program ve Kudüs gecesi düzenledi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Cumartesi akşamı gerçekleştirilen program, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, Anadolu Gençlik Derneği Sarayönü İlçe Başkanı Safa Külahlı, konuşma yaptı.

İslam alemi türlü türlü sıkıntılar içerisindeyken müslümanların silkinerek kendine gelmesi gerektiğini anlatan Külahlı, konuşmasında, "Kendimize özümüze dönmek mecburiyetindeyiz. Bizim sıkıntımız Allah'ın ve Resul'ünün getirdiklerini bilmemek değil. Gayet iyi biliyoruz. Banka kredisinin faiz olduğunu, faizin ise haram olduğunu adımız gibi biliyoruz. Piyango oyunlarının kumar, kumarın ise haram olduğunu adımız gibi biliyoruz." dedi.

Kendi toplumumuzu kendi elimizle zehirliyoruz eleştirisinde bulunan Külahlı, "faizli kredilerle kendi esnafımızı faize bulaştırıyoruz. Piyangoyla kendi gençlerimizi kumara alıştırıyoruz. Vesikayla kendi halkımızın kadınlarını köleleştiriyoruz. Ahlaksız dizilerle kendi aile yapımızı çökertiyoruz. Tekelle kendi nesillerimizi alkolik yapıyoruz. Allah aklımızı başımıza almayı nasip eylesin. Cahiliye döneminde kumardan kazanılan develerin kesilip fakire fukaraya infak olarak dağıtılması gibi bugün de benzer durumların yaşanması cahiliye adetlerinin hortlamasından başka bir şey değildir." şeklinde konuştu.

İnsanların hayat hengamesinin bir gün sona ereceğini bildiğini ancak buna göre yaşamadığını ifade eden Külahlı şunları söyledi: "aslında bu hengamenin bir gün sona ereceğini biliyoruz. Bir yakınımızın, bir Müslüman'ın cenazesinde salını tuttuğumuz zaman sonumuzun geleceği aklımıza geliyor. Ladik hep yeterli hazırlığımız olmadığını hatırlayarak hüzne gark oluyoruz. Peki sonra ne yapıyoruz? Ne işle meşgul oluyoruz. Kime ne kadar faydamız oluyor?"

Konuşmanın ardından Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programın ardından Anadolu Gençlik Deneği'nin düzenlediği Siyer'i Nebi Yarışması'nda dereceye giren lise öğrencilerine ödülleri verildi. Birinciler üç çeyrek altın, ikinciler iki çeyrek altın, üçüncüler bir çeyrek altın, dört okul birincisine ise gram altın hediye edildi.

Yarışmanın birincisi Fatma Nur Çiçekler, ikincisi Züleyha Elma, üçüncüsü Rukiye Uçar olurken, Ayşenur Arıkıl, Mustafa Safa Turan, Mervenur Orgun, Halime Kabak de Mehmet Büyükyangöz okullarının birincisi oldu. Çıkışta davetlilere ikramlarda bulunuldu.