2020’nin ilk meclis toplantısı

2020’nin ilk meclis toplantısı
Sarayönü Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde dokuz konu görüşülerek karara bağlandı.Gündemin...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde dokuz konu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ilk maddesinde denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Denetim komisyonuna Erdal Demirpolat, Kamil Şeflek ve Ahmet İnli seçildi. Gündemin ikinci maddesinde sözleşmeli personel ücretlerinin memur maaşı artış oranında arttırılmasına karar verildi. Üçüncü gündem maddesinde zabıta ekiplerinin fazla mesai ücreti ise 450 lira olarak belirlendi.

Gündemin dördüncü maddesinde geçtiğimiz günlerde hibe olarak alınan çöp kamyonunun kamu hizmetine tahsisi yapıldı. Beşinci gündem maddesinde yeni düğün salonu yanında bulunan trafo yerinin Medaş’a tahsisi gerçekleştirildi. Gündemin yedinci maddesinde Sarayönü ve Ladik mahallesinde bulunan halı sahaların kiraya verilmesi konusu görüşülerek, ihale ile kiralanmasına karar verildi. Bir sonraki gündem maddesinde yukarı mahallede 90’lı yıllarda yapılan imar uygulamasından doğan hisseli parsellerin hissedar vatandaşlara satışı için karar alındı. Sekizinci gündem maddesinde Gözlü mahallesinde kantar binasının süt toplama merkezi olarak tahsis edilmesine karar verildi. Ek gündem maddesinde ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nden hibe olarak alınacak kamyonun kabulü için karar alındı.