Ulaşım ve PTT ücretlerine zam geldi

Ulaşım ve PTT ücretlerine zam geldi
2018 yılından bu yana devam eden ekonomik kriz, bugünlerde etkisini iyice göstermeye başladı. Özellikle son 1 aydır her kaleme zam üstüne zam geliyor.Zamlar, vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Elektrik, doğal gaz, köprü...

2018 yılından bu yana devam eden ekonomik kriz, bugünlerde etkisini iyice göstermeye başladı. Özellikle son 1 aydır her kaleme zam üstüne zam geliyor.

Zamlar, vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyol ücretlerine yapılan fahiş zamların ardından Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına da zam geldi.

Köprü ve otoyollara gelen zamla birlikte tren bilet ve posta ücretlerinde de artış yaşandı. Yüksek Hızlı ve “konvansiyonel” olarak adlandırılan tren biletleri ile posta gönderi ücretleri de yüzde 20 zamlandı. Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları 31 TL'den 37.50 TL'ye, İstanbul- Konya hızlı tren bilet fiyatları da 86 TL'de 103,05 TL'ye yükseldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bağlı ve ilgili genel müdürlüklerinin sunduğu hizmetlere yüzde 20'şer oranında zam yapıldı.

İlk açıklama Karayolları Genel Müdürlüğü'nden geldi. Karayolları, 7 Ekim'den geçerli köprü ve otoyollara yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu.

POSTA ÜCRETLERİNE DE ZAM

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı.