Sarayönü’nün yeni müftüsü İbrahim Yazar oldu

Sarayönü’nün yeni müftüsü İbrahim Yazar oldu
Almanya’ya ataması yapılan Sarayönü Müftüsü Alattin Alğan’dan boşalan makama Viyana Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar tayin edildi.Sarayönü Müftüsü İbrahim Yazar, Karapınarlı olduğunu, bu yörenin insanı olarak...

Almanya’ya ataması yapılan Sarayönü Müftüsü Alattin Alğan’dan boşalan makama Viyana Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar tayin edildi.

Sarayönü Müftüsü İbrahim Yazar, Karapınarlı olduğunu, bu yörenin insanı olarak tercihlerinin arasında Konya-Sarayönü’nü birinci sıraya yazdığını söyledi. Müftü Yazar yaptığı açıklamada, “Avusturya’da 5 yıl görev yapıp memleketime geri dönüş yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığımıza başvurularda bulundum. Aslen Konyalı olduğum için, bildiğim bir şehir olduğu için burayı tercih ettim. Konya’nın manevi açıdan çok yüksek bir il olduğunu biliyordum. Tercihlerim arasında birinci sıraya yazdım. Geleceğini pek düşünmüyordum ama Rabbim bize bu görevi nasip etti. Sarayönü küçük bir yer. Şehir merkezine yakın olduğu için hem şehir, hem köy havası mevcut. Sarayönü’nde olduğum için kendimi bahtiyar ve huzurlu hissediyorum. Sorunsuz ve zorluklarla karşılaşmadan Rabbim İnşallah bizlere Sarayönü’ne hizmet etmeyi nasip eder.” dedi.

İbrahim Yazar kimdir?

Müftü İbrahim Yazar, 1972 yılında Karapınar’da Dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Konya’da tamamlayan Yazar, 1996 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 5 yıl süre ile Tunceli’nin Pertek İlçesinde İmamlık vazifesini yerine getirdi.2000’li yılların başında ihtisas mezunu olarak aynı ilçede müftülük görevini icra eden Yazar, 2003-2005 yılları arasında Bolu’nun Kıbrıscık İlçesinde İlçe Müftülüğü yaptıktan sonra , 2005 yılında Din Hizmetleri Görevlisi olarak Almanya’nın Stutgart eyaletinde hizmete başladı. 7 yıl kadar burada hizmet verdikten sonra Yazar, 2012 yılında Avusturya’nın Bregens eyaletine atandı. Burada 4 yıl süre ile Din Hizmetleri Ateşesi olarak görev yapan Yazar, 2016-1018 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Uzmanı , 2018 yılından 2023’e kadar ise Avusturya’nın Viyana kentinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev aldı.  5 yıl süre ile Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yapan Yazar, İlçe Müftüsü Alattin Alğan’ın yurtdışı tayini ile Almanya’da görev alacak olmasından ötürü Sarayönü’ne atandı. Müftü Yazar, Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Saray Medya olarak İlçe Müftüsü İbrahim Yazar’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Haber: Mücahit Enes TURBİL

Etiketler :