Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü küpeleme ve aşılama çalışmalarına devam ediyor

Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü küpeleme ve aşılama çalışmalarına devam ediyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesi kapsamında küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmaları yaptı.

İlçe genelinde hayvan sağlığının korunması ve hastalıkların önlenmesi amacıyla düzenlenen çalışmalarda, küçükbaş hayvanlara yönelik önleyici sağlık hizmetleri büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı bölümü personelleri tarafından, sahada aktif olarak görev alarak hayvan sağlığıyla ilgili çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Halkın sağlıklı ve güvenilir hayvansal ürünlere erişimini sağlamak, aynı zamanda tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

sarayonu-ilce-tarim-mudurlugu-kupeleme-ve-asilama-calismalarina-devam-ediyor-1.jpg

Sarayönü'nde hayvan sahiplerine destek olmak ve hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesini sağlamak amacıyla yürütülen bu çalışmalar, ilçe genelindeki hayvan popülasyonunun sağlığını korumaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak tarafından yapılan açıklamada, "Hayvan sağlığı ve refahı, tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, ilçemizdeki küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama gibi önleyici sağlık hizmetlerini düzenli olarak yerine getiriyoruz." ifadelerine yer verildi.