Patates çıtır çıtır olsun istiyorsanız bilmeniz gereken yeni aşçılık sırrı! Kesinlikle uygulayın

Patates çıtır çıtır olsun istiyorsanız bilmeniz gereken yeni aşçılık sırrı! Kesinlikle uygulayın
Bu yöntemi kesinlikle denemelisiniz çünkü sonuç sizi şaşırtacak!

Bugün sizlere patatesleri çıtır çıtır yapmanın sırrını paylaşacağız. Evet, yanlış duymadınız! Artık patateslerinizin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, bu yöntemi kesinlikle denemelisiniz.

1. Patatesleri doğru kesin


Patatesleri kızartmadan önce doğru şekilde kesmek çok önemlidir. Eşit boyutlarda kesilmiş patatesler, aynı zamanda pişme süreleri de eşit olacaktır. Bu nedenle, patatesleri mümkün olduğunca aynı kalınlıkta kesmeye çalışın.

2. Patatesleri önceden suda bekletin


Patatesleri önceden suda bekletmek, kızartma işlemi sırasında daha çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Suda bekletilen patateslerin nişastaları suya karışacak ve daha az nişasta içeren patatesler daha çıtır bir sonuç verecektir.

3. Kızartma yağını doğru sıcaklıkta tutun


Patatesleri kızartmadan önce yağı doğru sıcaklıkta tutmak da önemlidir. Yağın sıcaklığı çok düşükse patatesleriniz çıtır olmayacaktır. Ayrıca, yağın sıcaklığı çok yüksekse patatesleriniz yanabilir. Bu nedenle, kızartma yağını 170-180 derece arasında tutmaya çalışın.

maxresdefault-002.jpg

4. Patatesleri kağıt havlu üzerinde süzün

Patatesleri kızarttıktan sonra fazla yağın üzerinden kağıt havlu yardımıyla süzmek, daha çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, fazla yağın patateslerinize yapışmasını da önleyecektir.

5. Tuzunu sonradan ekleyin


Patatesleri kızartmadan önce tuz eklemeyin. Tuz, patateslerin suyunu çekeceği için daha az çıtır bir sonuç elde edersiniz. Tuzunu kızartma işlemi bittikten sonra ekleyebilirsiniz.

Unutmayın, patates çıtır çıtır olması için doğru kesim ve doğru pişirme yöntemi çok önemlidir. Bu sırrı uygulayarak, patateslerinizi her zaman mükemmel bir şekilde pişirebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ