Ortadoğu’daki restleşme dövizi çarptı!

Ortadoğu’daki restleşme dövizi çarptı!
İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim para piyasalarını da vurdu. Yatırımcılar, dolar ve euro kurunun ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte 15 Nisan güncel döviz fiyatları…

İran’ın İsrail’e yönelik İHA ve füzeli saldırısı Ortadoğu’daki gerilimi ve jeopolitik riskleri artırırken, dolar ve euro’nun bu gerileme nasıl tepki vereceği merak ediliyordu. İran ve İsrail’in restleşmesi Dolar/TL ile Euro/TL kurlarına da etki etti.

Dolar/TL, Ortadoğu’daki gerilimin de etkisiyle bayram tatilinin ardından ilk işlem gününde zirve seviyesine yakın başladı. Dolar/TL, serbest piyasada günün ilk işlemlerinde 32,41 civarında, Euro/TL ise 34,57 seviyesinde işlem gördü.

Bayram tatil öncesi yerli yatırımcının artan Türk Lirası ihtiyacı dövizden dönüşümleri beraberinde getirmişti. Faiz artışlarıyla beraber gelen TL mevduat getirisi de dolar/TL'de aşağı yönlü baskı yaratmıştı.

Geçen hafta pazartesi günü doların satış fiyatı 32,0540 lira, avronun satış fiyatı ise 34,7860 lira olmuştu.

Yükseliş eğilimini üst üste 3. işlem gününe taşıyan dolar endeksi cuma günü yüzde 0,7 artışla 106 seviyesinden günü kapatırken, yeni haftanın ilk işlem gününde ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 105,9 seviyesinde bulunuyor.