NAZIM HİKMET RAN

(15 Ocak 1902-Selânik)...  Mavi Gözlü Dev...  Türk ve Dünya Şiirinin Uluçınarı...

BAKMAYIN Siz benim, kuru bir yaprak gibi sallandığıma, KÖKÜM Sağlamdır, sarsılsam da kopmam dalımdan, ÖYLE, kolay değil, rüzgârın önüne kapılıp gitmem, SON Ana kadar vazgeçmem yaşamaktan, NE fırtınalar koptu benim hayat dallarımda, HİÇBİRİNDE vazgeçmedim umutlarımdan, İÇİMDE Kıyametler kopsa da, BEN Baharıyım yarınlarımın. ÇİÇEK açarım her kışın ardından… (NAZIM Hikmet RAN)

İyi ki doğdun Mavi Gözlü Dev...  SEVMEK Sevdiğin kişiyle birlikte olmak değildir. Unutma Çünkü aşk, onunla yaşamak değil, onu yaşamaktır aslında.(Nazım Hikmet RAN)

HAVA Kurşun gibi ağır. BAĞIR, bağır, bağır, bağırıyorum. KOŞUN Kurşun eritmeye çağırıyorum...  O, diyor ki bana, (sen kendi sesinle kül olursun...) KEREM gibi yana yana...  Dert çok, hem dert yok, YÜREKLERİN Kulakları sağır, HAVA Kurşun gibi ağır...  BEN Diyorum ki O'na KÜL olayım Kerem gibi yana yana... BEN Yanmasam, SEN Yanmasan, BİZ Yanmasak, NASIL ÇIKAR Karanlıklar aydınlığa... (NAZIM Hikmet RAN)

"...  şuna inan ki, senin dostun olmakla değil, sadece seninle, aynı devirde yaşamış olmakla, avunuyorum. Sabahattin ALİ (1943)

"...  sana her zaman o kadar güvendim ve o kadar güveniyorum ki (...) zorlukları yüklediğin ağır yükün, altından kalkarak, yeneceğine inanıyorum... (NAZIM Hikmet RAN-1943)...

YALNIZLIK İnsana çok şey öğretirmiş...  AMA Sen gitme...  Ben cahil kalayım...  (NAZIM Hikmet RAN)

ANNELERİN Ninnilerinden, spikerin okuduğu habere kadar, YÜREKTE-KİTAPTA-SOKAKTA Yenebilmek yalanı, anlamak sevgilim, O müthiş bir bahtiyarlık, anlamak gideni ve gelmekte olanı... (NAZIM Hikmet RAN)

BÜSBÜTÜN Unuttum seni eminim, MAZİYE karıştı şimdi yeminim, KALBİMDE Senin için, yok bile kinim, BENCE Şimdi sen de herkes gibisin... (NAZIM Hikmet RAN)

ÇOK ŞÜKÜR AŞIĞIM BANA öyle geliyor ki, bir tek insana, YÜZMİLYONLARCA insana, BİR tek ağaca, BÜTÜN ormana, TEK bir düşünceye, BİRÇOK düşünceye, VE FİKRE Aşık olmadan yaşamak, yaşamak değildir. NASIL Öfkelenmem düşündükçe memleketimi, ÇIRPINIYOR Ayakları altında, bir avuç hergelenin... (NAZIM Hikmet RAN)

GÜNAYDIN Günyüzlü sevdiğime, GÜNAYDIN Yeryüzünü aydınlatan yeni güne, GÜNAYDIN Gün görmek için, bekleyenlere... GÜNAYDIN Günaydın, günaydın... (NAZIM Hikmet RAN)

DÖRTNALA Gelip uzak Asyadan, Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan, BU memleket bizim, BİLEKLER Kan içinde, DİŞLER Kenetli, AYAKLAR Çıplak, VE İPEK GİBİ Bir halıya benzeyen toprak, BU cehennem, BU cennet bizim, KAPANSIN El kapıları, BİR daha açılmasın, YOK EDİN İnsanın insana kulluğunu, BU davet bizim, YAŞAMAK bir ağaç gibi, TEK ve HÜR...  VE bir orman gibi kardeşçesine, BU hasret bizim... (NAZIM Hikmet RAN)

Saygıyla, rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. 119.DOĞUM GÜNÜ Kutlu olsun...     Dizelerle barışık bir yaşam. İçten, samimi...

SEVİYORUM SENİ Senden habersiz, en çok da gözlerini, her yere bakıpta beni göremeyen gözlerini, HAVAYI içine çeker, nefes alırsın yaşamak için, KANA KANA İçersin ya suyu, SUSMAK için miydi her şey, KONUŞMAK güzeldir konuşan güzelse, BEKLİYORUM SENİ Haberin olsun, GÖZLERİM Yaşla dolsun, SON nefesime kadar bekleyeceğim, haberin olsun...

GÖNLÜN huzurla dolsun... AYRILIK Yok olsun... GÜLÜŞÜN Uzaklardan duyulsun...  KAVUŞMAK İçin umut olsun... BİLMEM Kİ... Zaman ne gösterir...  SÖNMEDİN İçimde söküp atamıyorum, seni unutamıyorum, Kızsam da, darılsam da, aklımdan çıkaramıyorum...  SEVENLER Sevdiğine kavuşsun. Ayrılık kördüğüm gibi...

YAŞAMAK Çok güzel... Hele sevdiklerinle... Bir de TORUNLAR... Gel keyfim gel. HAVA SOĞUK TA OLSA Kar, yağmur, rüzgâr, fırtına dolu, sis te olsa yaşamak çok güzel. Hele memleketinde yaşamak süper.

SARAYÖNÜ'NDEN İyi akşamlar, güzel memleketim. Taşı, toprağı suyu, havası güzel ilçem. BİR SEVDADIR SARAYÖNÜ Diyenlere selâm olsun. Selâm olsun güzel yüreklere, nasırlı ellere, gülen yüzlere, güzel gözlere...

SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK Hep birlikte bizim olsun...

YÜZÜNÜZ Hep gülsün. AĞLAMASIN Yürekler... UMUTLAR Bitmesin...

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17