Mutfak tüpü 500 lirayı buldu

Mutfak tüpü 500 lirayı buldu
Vatandaşın ocağını kaynatan 12 kilogramlık mutfak tüpünün satış fiyatı 500 lirayı buldu. Tüp gaz satıcıları ise gelen zamlardan dolayı vatandaşların zorlandığını söyledi.Mutfak tüpü fiyatının 460 liradan 500 liraya...

Vatandaşın ocağını kaynatan 12 kilogramlık mutfak tüpünün satış fiyatı 500 lirayı buldu. Tüp gaz satıcıları ise gelen zamlardan dolayı vatandaşların zorlandığını söyledi.

Mutfak tüpü fiyatının 460 liradan 500 liraya çıkmasının ardından, tüp satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Bir tüp firmasının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 12 kg mutfak tüpünün satış fiyatı 520 TL olarak belirlendi. İzmir için fiyat açıklaması yapan Aygaz 12 kg mutfak tüpünün satış fiyatını 501 TL Ankara için 497 TL olarak güncelledi.

“TÜP FİYATLARINI SÖYLERKEN ÇEKİNİYORUZ”

Sarayönü tüp bayilerinden Hasan Hüseyin Sandıklı, zamdan dolayı yaşanan fiyat artışlarından ve tüketicilerin tepkisinden bahsederek, "Normalde tüp satışlarımız 460 liraydı ve bir gün içerisinde 500 liraya çıktı. Arayan müşterilerimizle çok problem yaşıyoruz. Fiyatı çok yüksek buluyorlar. Piknik tüpümüz 85 liraydı, bir gün içinde 95'e çıktı. Bu satışımızı da etkiliyor. Vatandaş tüp almıyor hatta arayan da almıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gelen zamların işlerini çıkmaza soktuğunu söyleyen Tüpçü Hasan Sandıklı: “Özellikle son bir senede yapılan zamlar akıl dışı olmaya devam ediyor. Küçük tüpün fiyatı 95 liranın üzerine çıktı vatandaş bunu nasıl alacak.

Ben tüp fiyatını derken bile çekiniyorum. Bir küçük tüp dolduramayan vatandaşlarımız var, yetkililer bunları hiç görmüyor mu?

Fiyatları belirleyenler neye göre belirliyor onu bilmiyorum. Ama artık günde 4-5 tane ancak satabiliyoruz. Neredeyse vatandaşlarımızın bazılarını yine ateşte yemek pişirme dönemine geçecek.

Vatandaşların alım gücü yarı yarıya düştü demek bu. Vatandaş, gıda mı alacak, faturaları mı ödeyecek yoksa artan tüp fiyatlarını mı ödeyecek. Durum gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Faruk KARABULUT

Etiketler :