Kurban Bayramı yaklaştı telaş arttı

Kurban Bayramı yaklaştı telaş arttı
Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşların kurbanlık telaşı da arttı. Kurbanlık fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle birçok vatandaşların bu yıl kurban kesmesi mümkün görünmüyor.Ortalama bir büyükbaşın hisseleri 12...

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşların kurbanlık telaşı da arttı. Kurbanlık fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle birçok vatandaşların bu yıl kurban kesmesi mümkün görünmüyor.

Ortalama bir büyükbaşın hisseleri 12 ila 15 bin TL dolaylarında. Bu da bir asgari ücretlinin ortalama 7 kişilik kurbanlığa katılabilmesi için 1,5 aylık maaşına tekabül ediyor.

Bazı vatandaşlar Kurban bayramına bir aydan az bir süre kala kurbanlıklarını temin etmeye başladı. Fiyatların gün yaklaştıkça daha da artabileceğinden endişe ettiklerini kaydeden vatandaşlar, normal bütçedeki vatandaşın bu yıl kurban kesiminde zorluk yaşayabileceğinin de altını çizdiler.

Kurban Bayramı yaklaştı telaş arttı

“SATTIĞIMIZ MALI YERİNE KOYAMADIK”

Besicilerden Sami Solak, üreticinin kan ağladığını ve kurbanlık satışı yapmakta oldukça güçlük çektiklerini belirterek; “Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesi elimde 40 hayvanım vardı. Hisseli bir şekilde hepsinin satışını gerçekleştirdim. Bu yıl ise elimde 30 hayvan var. Şu ana kadar 20’sinin satışını gerçekleştirdim. Biz müşterilerimize kesim hizmeti de veriyoruz. Hisse fiyatlarımız ise kesim de dahil düve de 12 bin, dana da ise 14 bin lira.”

Kurban Bayramı yaklaştı telaş arttı

“ESKİ ADETLER UNUTULDU”

Kurban satışı yapan bir diğer besici Gökhan Koçak ise, küçükbaş hayvanların fiyatının asgari ücrete dayanması nedeniyle kurban kesecek olan vatandaşların büyükbaş hisselerine yöneldiğini belirterek satışlarının geçtiğimiz yıla göre oldukça iyi olduğunu belirtti.

Koçak, yem fiyatlarının fazla artış göstermemesine rağmen karkas kesim fiyatlarının kurbanlık fiyatlarını oldukça etkilediğini belirterek; “Yem fiyatları çok fazla artış göstermemesine rağmen çiğ süt fiyatı ve karkas kesim fiyatları hayvanın fiyatını oldukça yukarıya çekti. Geçtiğimiz yıl 5 bin liradan başlayan hisseler bu yıl 12 bin liradan başlıyor. En düşük küçükbaş fiyatı 5 bin liradan başlıyor. Bu yüzden imkanı olan müşterilerimizde küçükbaş hayvan kesmek yerine büyükbaş hissesine giriyor.” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Faruk KARABULUT

Etiketler :