Kulağınızı sakın böyle temizlemeyin!

Kulağınızı sakın böyle temizlemeyin!
Milyonlarca insanın günlük olarak kullandığı kulak çubuklarının yanlış kullanımı sağırlık ve yüz felci gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar, kulakları temizlemek amacıyla sıklıkla kullanılan bu çubukların yerine sağlıklı öneriler sunuyor. İşte o yöntemlerden biri…

Zeytinyağı, zengin aroması, lezzeti, sağlığa yararları ile binlerce yıldır sofralarda yer buluyor. Yüksek besin değeri ile Akdeniz diyetinin önemli bileşenlerinden olan zeytinyağı, vücut sağlığı için kullanımda da öne çıkıyor.

Zeytinyağının yemek kültüründeki önemli yeri dışında, kalp hastalığı riskini azaltması, antioksidan özellikler sağlaması, iltihaplanmalara iyi gelmesi, beyin ve damar sağlığına katkı sağlaması, kansere karşı koruyucu etki göstermesi gibi sağlık yararları da sayılabilir. Zeytinyağı ayrıca, saç ve cilt bakımında da besleyici, nemlendirici olarak kullanılır.

KULAĞINIZA HAFTADA BİR DAMLA DAMLATIN
Zeytinyağının bu hastalıklara karşı koruma sağlamanın yanı sıra, kulak temizliğine de katkıda bulunabileceği biliniyor.

Zeytinyağının kulağa sürülmesi durumunda kulağın içindeki kirleri temizlediği ortaya çıktı.

Haftalık olarak kulaklara uygulanan zeytinyağı, kulak kirinin yumuşamasına ve doğal yollarla dışarı atılmasına yardımcı olabilir.

KULAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?
Kulakların iç kısmını temizleme isteği anlaşılabilir olsa da, bu eylem faydadan çok zarara neden olabilir.

Uzmanlar, özellikle kirli veya tozlu bir ortamda çalışmıyorsanız, kulakların dış kısmının ve arkasının her gün duş esnasında nemli bir bezle silinmesinin yeterli olacağını belirtiyorlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ