Kripto para Meclis gündeminde

Kripto para Meclis gündeminde
TBMM Genel Kurulu, 1.5 aylık aranın ardından yoğun gündemle toplanıyor. Gündemde kripto varlıklar, enerji verimliliği, ruhsatsız silah kullanımına ceza, turist rehberliği gibi konular var

Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı nedeniyle çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yaklaşık 1.5 ayın ardından mesaisine bugün yeniden başlıyor.

TBMM Genel Kurulu’nun haftalık çalışmasında kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin görüşülmesi bekleniyor. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin de ele alınacağı belirtilen Genel Kurul’da enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ele alınacak.

Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

KRİPTO VARLIKLARIN HUKUKİ TANIMI YAPILACAK
TRT Haber'in haberine göre, kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

RUHSATSIZ SİLAHA CEZA GÜNDEMDE
Meclis'in gündemine gelmesi beklenen düzenlemelerden biri de İçişleri Bakanlığınca hazırlanan teklif olacak. Ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması, silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konular teklifte yer alacak.

TÜRKÇE TURİST REHBERLİĞİNİN ÖNÜ AÇILIYOR
Gündemde bekleyen bir diğer düzenleme olan Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmesini içeriyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM SANTRALLERİ KURULACAK
Genel Kurul'un gündeminde enerji alanına yönelik teklif de bulunuyor.
Düzenleme, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor.

Teklife göre; kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Bugün ve yarın Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ