Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis gündemine geliyor

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis gündemine geliyor
Milyonlarca ev sahibi ve kiracının merakla beklediği yüzde 25 kira sınırının kaldırılması bayramdan sonra çalışmalarına yeniden başlayacak Meclis Genel Kurulu’nda masaya yatırılacak. İşte kira sınırı ile Meclis gündemindeki diğer maddeler…

Türkiye’de yüksek oranda artan ev kiraları ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. İki grup arasında yaşanan pek çok anlaşmazlık yargıya taşınırken, gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle tatile giren Meclis, Ramazan Bayramı’nın ardından yeniden çalışmaya başlayacak. Kira artışına uygulanan yüzde 25 zam sınırının da ekonomi gündemiyle yoğun bir tempoya girecek Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Hükümetin ilk hedefinin tek haneli enflasyon olacağı ifade ediliyor. Bu sebeple Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yol haritasını çizdi. Bayramın ardından 5 düzenlemenin masaya geleceği ifade ediliyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kalıcı refah artışının olmazsa olmazını tek haneli enflasyon şeklinde tespit etti. İşçinin, emeklinin ve memurun ücretlerine yapılacak zamlarla alım gücü artsa bile bunun enflasyon karşısında erimesi sebebiyle refah artışı yaşanamaz bilinciyle hareket eden Bakan Şimşek'in ajandasında 4 kritik madde yer alıyor.

Bakan Şimşek'in ajandasında yer alan o 4 kritik madde şunlar:
Öngörülebilir ücret artışlarıyla milyonların alım gücü yükselecek. Temmuz'da emekli ve memur zammı, Aralık ayında da yeni asgari ücret tespit edilecek.
Sıkı para politikası ve koordineli maliye politikalarıyla enflasyonun beli kırılacak ve yükselen alım gücü korunacak. Bu şekilde kalıcı refah artışının temelleri atılmış olacak.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme için ihracat teşvik mekanizmalarına güç kazandırılarak Türkiye'nin pazar payı genişleyecek.

Kamuda harcama kontrolü yaparak tasarruf ön planda tutulacak.

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, Meclis'in gündemine gelecek olan 5 düzenleme de şu şekilde:

Kripto para yasasında sona yaklaşıldı. Meclis'teki ilk yasal düzenlemelerden birinin bu olması bekleniyor.

Meclis'te enerji ve turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi masaya gelecek.
Vergi istisnaları ve indirim oranları değerlendirilecek.

Yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılması masaya yatırılacak.

Kayıtdışılıkla mücadele çerçevesinde bundan sonraki tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması masada yer alıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ