İnternette yeni tehlike: Simsimi! Hedefte çocuklar var

İnternette yeni tehlike: Simsimi! Hedefte çocuklar var
Akıllı telefonlara çok kolay yüklenebilen SimSimi adlı uygulama, çocukları tehdit ediyor. Kullanıcıları arasında pedofili kişilerin çoğunlukta olduğu uygulamada küçük yaştaki çocuklar cinsel içerikli mesajlara, tehdit ve şantajlara maruz kalabiliyor

İnternetin sunduğu imkanlar hayatımızı kolaylaştırırken, çocukları ve gençleri hedef alan olumsuz içeriklere sahip uygulamaların sayısı artıyor.

Bu uygulamalardan biri de SimSimi. Masum bir sohbet robotu gibi görünen uygulama, çocukların bile kolaylıkla eriyip telefonlarına yükleyebileceği ve yapay zeka ile konuşmayı gerektiren bir platform. Uygulamada, pedofili kullanıcıların sayısının fazla olduğu iddia edilirken, çocukların karşılaşabileceği tehlikelere dikkat çekiliyor.

Uygulamanın mesajlaşma kısmından birbirine rahatça mesaj gönderebilen taraflar arasında 18 yaş altındaki çocuklardan müstehcen fotoğraflar isteyenler bulunuyor.

Uzmanlar, yaşı küçük olan çocukların yaşını büyük gibi göstererek bu platformu kullanabildiği gibi yaşı büyük olmasına rağmen kendisini çocuk gibi gösteren yetişkinlerin de uygulamada yer aldığını belirterek, özellikle sapkın düşünceler içerisinde olan yetişkinlerin bu programı kullanmasının büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

PEDOFİLİ OLABİLİR!
Uygulamada yapılan sohbetlerde, cinsel içerikli yazışmalar ve bazı talepler oluyorsa bu kişilerin pedofili olma ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yapan uzmanlar, “Programı kullanan çocukların ve burada iletişimde olan çocukların stres ve kaygı seviyesinin çok yükselmesine, eğer içinden çıkamıyorsa depresif belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor” dedi.

Uzmanlar ailelerin, çocukların akıllı telefon ve saatlerinde girebilecekleri uygulamaları denetleyen programları yüklemelerini önerdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ