Bu iki besini karıştırın, vücudunuzdaki zehri atın

Bu iki besini karıştırın, vücudunuzdaki zehri atın
Sağlığımız için sayısız faydası olan balın bir madde ile birleştiğinde vücut için mükemmel bir mikrop öldürücü olduğu, vücuttaki zehri söküp attığı bildirildi. Peki balı hangi maddeyle karıştırdığımızda bu muhteşem etkiyi elde edebiliriz. İşte ayrıntılar…

Balın sayısız şifası bilimsel olarak da kanıtlandı. Doğal bal tüketmek, vücuda sayısız fayda sağlıyor.

Bu muhteşem besini bazı maddelerle karıştırmak etkisini daha da artırıyor. Bunlardan biri de himalaya tuzu. Balın himalaya tuzu ile karıştırıldığında vücuttaki toksin maddeleri yok ettiği belirtildi.

Bal içinde bulunan antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu hastalıklardan koruyor. Soğuk algılığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlayan ve vücut direncini de artıran bal, yara üstüne sürüldüğünde de kısa sürede iyileşmesini sağlıyor.

Bal, ayrıca içerdiği doğal şekerler sayesinde enerji verir. Tempolu günlerde bal tüketmek, enerjinizi artıracaktır.

Bal ile işlenmemiş himalaya tuzu karışımı vücudumuz için oldukça faydalıdır. Bu iki besin birlikte tüketildiğinde, vücudunuzu yormadan emilir ve vücutta bulunan toksinlerle savaşır.

1 çay kaşığı himalaya tuzu ile 5 çay kaşığı balı karıştırıp tükettiğinizde vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz.

İçeriğinde bulunan antioksidanlar, balı en az sebze ve meyveler kadar sağlıklı bir besine dönüştürür. Ayrıca, kanser riskini de azaltabilir.

2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre balın iyileşme süresini hızlandırdığı ve mikropların öldürülmesinde etkili olduğu ortaya çıktı.

Sindirim sistemi için de önemli faydalar sağlayan bal, ülser tedavisi için önemli rol oynuyor.

bu-iki-besini-karistirin-vucudunuzdaki-zehri-atin-1.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ