İlçede Bayram heyecanı yaşandı

İlçede Bayram heyecanı yaşandı
İslam Alemi’nin manevi günlerinden Ramazan Bayramı Sarayönü’nde huzur ve coşkuyla kutlandı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen ilçe dışındaki Sarayönülüler de hem akraba ziyaretleri yaptı hem de memleket hasretlerini giderdi. Herhangi bir acı olayın olmadığı ilçede, bayram tatili huzurlu geçti.

Sarayönü’nde bayramın ilk günü camiler dolup taşarken, vatandaşlar bayram namazı sonrası ilk bayramlaşmayı camilerde yaptı. Kimi vatandaşlar arife günü kabir ziyaretlerini gerçekleştirirken, kimisi de bayram namazının ardından ahirete uğurladıkları yakınlarını ziyaret etti.

İlçe dışında yaşayanların, dokuz günlük bayram tatilini değerlendirmesiyle birlikte memleket hasretini dindirme arzusu Sarayönü’nde güzel bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Camiler doldu taştı

Sarayönü Müftüsü İbrahim Yazar, Sarayönü Çarşı Camii’nde ki bayramlaşma törenine katıldı.

Namaz öncesi cemaate vaaz verilirken, bayramların anlamı ve önemi anlatıldı. Sarayönü camilerinde okunan bayram hutbesinde ise; “Bayram günleri, Ramazan’ı eda eden kullarına Rabbimizin bir ikramıdır. Bugün birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma, mutluluğumuzu paylaşma vaktidir. Bugün bayrama kavuşan bir mümin olmanın umudunu, şükrünü ve sevincini gittiğimiz her yere taşıma zamanıdır.

Bir Ramazan-ı Şerifi daha uğurluyoruz. Biliyoruz ki Allah’a kulluk görevimiz Ramazan Ayı’yla sınırlı değildir. Teravihlerden sonra da camilerimiz beş vakit dolmalı, iftarlardan sonra da muhtaçların sofrası donatılmalı, orucun zindeliği, sadakanın cömertliği bir yıla yayılmalıdır” sözleriyle okundu.

Yaşlısı, genciyle camilere gelen vatandaşlar, namazın ardından cami içerisinde birbirleriyle bayramlaştı.

Sarayönü’nde üzücü bir olay yaşanmadı

Bayram süresince Sarayönü’nde tatsız bir olay yaşanmaması ve ciddi bir trafik kazası meydana gelmemesi bayramın huzurunu arttırdı. Güvenlik güçleri, bayramda herhangi bir huzursuzluk yaşanmaması için ekstra güvenlik önemleri aldı.