Ev sahipleri dikkat! Beyanda son gün değişti

Ev sahipleri dikkat! Beyanda son gün değişti
Kira gelirlerini beyan etmek isteyen ev sahipleri için tarih uzatıldı. Peki beyanname nasıl verilir, mükellefler ne zamana kadar beyanname verebilecek? İşte ayrıntılar…

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi için son tarih 1 Nisan olarak açıklanmıştı. Bu sürenin uzatıldığı açıklandı.

2023’e dair gelir vergisi beyanname verme dönemi devam ediyor. Konut ya da iş yerini kiraya veren mükelleflerin, elde ettikleri gelirleri için beyanname vermesi gerekiyor. Beyanname verme süresi 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı.

Konut kira geliri 2023 için yıllık 21 bin TL’lik istisna tutarını, iş yeri kira geliri için 150 bin TL’lik aşanların beyanname verme şartı bulunuyor.

Başkanlığın "gib.gov.tr" internet adresi üzerinden "hazır beyanname sistemi" ile beyanname verme fırsatı var.

Kiracılarda Dijital vergi Dairesi sistemi üzerinden “kira bildirim formu” doldurarak bu sürece dahil olacak. Böylelikle mülk sahipleri ve kiracıların beyanları sağlanacak.

BAŞVURU İNTERNETTEN YAPILABİLİYOR
Mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini kendileri için önceden hazırlanmış Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden verme fırsatı bulunuyor. Mükellefler sisteme, "gib.gov.tr" üzerinden 7 gün 24 saat erişim sağlayabilecek.

Tahakkuk eden gelir vergisinin, iki eşit taksitte ödenme imkanı da bulunuyor.
Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulamadan, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartıyla, banka hesabından havale ile, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödeme yapılabilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ