Ders nedir, nasıl verilir!

Ders nedir, nasıl verilir!
Sarayönü Belediyespor’un BAL’da unutulmazlarıBölgesel Amatör Ligin 2011-2012 sezonunda 16’ncı haftada lider Kumluca Belediyespor’u deplasmanda şiir gibi bir futbolla yenip zirveye yerleşen Sarayönü Belediyespor, sadece iki...

Sarayönü Belediyespor’un BAL’da unutulmazları

Bölgesel Amatör Ligin 2011-2012 sezonunda 16’ncı haftada lider Kumluca Belediyespor’u deplasmanda şiir gibi bir futbolla yenip zirveye yerleşen Sarayönü Belediyespor, sadece iki gün sonra muhteşem bir zafere daha imza attı.

İkinci yarının ikinci karşılaşmasında Sarayönü’nde oynanacak Sarayönü Belediyespor-Isparta Emrespor karşılaşması hava muhalefeti nedeniyle ertelenmek zorunda kalmıştı. 22 Şubat 2012 tarihinde oynanması kararlaştırılan Isparta Emrespor karşılaşmasının, iki gün önce oynanan Kumluca Belediyespor maçının ardına denk gelmesi ise büyük tedirginlik oluşturuyordu. Bunun üzerine bir de Teknik Direktör Niyazi Kart’ın bazı sorunlar nedeniyle bir süreliğine takımın başından ayrılması tam da bu final niteliğindeki maça denk gelmişti. Takımı maça hazırlama görevi yardımcı antrenör Alper Tunga Peker ve yöneticilerden Muammer Akhançer’e düştü.

Takım içerisinde bunlar yaşanırken, karşılaşmadan iki gün önce Afyon’un yerel kanallardan birine telefonla bağlanan Emrespor Antrenörü Sait Taş, “Sarayönü Belediyespor’u rakip olarak görmüyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sarayönü Belediyespor’u küçümseyen cümleler kuran Sait Taş, sinirlerin iyiden iyide gerilmesine neden oldu. Sezonun ilk devresinde Isparta’da oynanan karşılaşmadan 3-1’lik galibiyeti kolay almanın psikolojisiyle Sarayönü’ndeki maçın da kolay geçeceğini düşünen Emrespor’da evdeki hesap çarşıya uymayacaktı.

Kumluca yorgunluğuna rağmen kazanan kadroda revizyona gidilmeden, aynı 11, iki gün sonra yeniden sahaya sürüldü. Mustafa Yılmaz, Rafet Ertuğrul, Tünay Karaman, Yunus Batan, Ali Osman Kömür, Nuri Arıkan, Oğuz Gürbulak, Salih Ateş, Murat Kaya, Tayyar Karadağ ve Serkan Kaya Sarayönü Belediyespor’un ilk 11’ini oluşturdu.

Isparta Emrespor ise sahaya yine yıldızlar karmasını sürdü. Serdar Öztan, Yakup Aydın, Mustafa Kademli, Cumaali Bulut, Emrah Sansar ve Gökhan Dereli gibi üst seviye oyuncularını sahaya süren Emrespor’un teknik adamı Sait Taş, şüphesiz her şeyin Isparta’da oynanan ilk maçta olduğu gibi kendi lehine sonuçlanacağını düşünüyordu.

Liderlikle birlikte Sait Taş’ın küçümseyici açıklamaları karşısında motivasyonu yükselen Sarayönü Belediyespor, her şeye rağmen şampiyonluğun en güçlü adayı karşısında bir hayli temkinliydi. İlk yarıda ezici bir oyun üstünlüğüyle rakibine mağlup olan Sarayönü Belediyespor, birde hocasız olarak oynayacağı karşılaşmanın yine hüsranla sonuçlanacağından çok korkuyordu.

Hafta içi olmasına rağmen Sarayönü Belediyespor’un taraftarları da tribünü hınca hınç doldurdu. İşini, gücünü, mesaisini bırakan taraftarlar tribüne koştu. Böyle bir maçta şüphesiz 12’nci adama büyük iş düşecekti.

Sarayönü Belediyespor, başlama düdüğü ile ağır bir zeminde oynanan karşılaşmaya şaşırtıcı derecede iyi başladı. Tribünü dolduran taraftarlar da ilk dakikadan itibaren rakip üzerinde ciddi bir baskı kurdu. Henüz maçın başında Murat Kaya golle burun buruna gelse de fırsatı değerlendiremedi. Ancak iyi başlamanın karşılığını hızlı bir şekilde alan Sarayönü Belediyespor 17’nci dakikada 1-0 öne geçti.

O sezon takımın yıldızı olan Oğuz Gürbulak, Emrespor karşısında etkili oyununu müthiş bir de golle taçlandırdı. Tayyar’ın önüne indirdiği topa sahip olan Oğuz, öncelikle iki defans oyuncusu ekarte ederken, ceza yayı önünden çektiği şutu iğne deşiğinden geçirdi. Kalecinin parmaklarını sıyırarak, sıfır noktasından ağlara giden top, galibiyetin habercisi niteliğindeydi. “Sarayönü Belediyespor bize rakip olamaz” diyen Sait Taş ise büyük şok içerisindeydi.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Sarayönü, 70’de farkı 2’ye çıkararak fişi çekti. Serdar’ın pasıyla hareketlenen Murat, Emrespor kalecisi ve defans oyuncusunun paylaşamadığı topu önünde buldu. Ceza sahası dışında kaptığı topu çizgiye kadar götürerek boş kaleye gönderen Murat Kaya, büyük konuşan Sait Taş’ın başına dünyayı yıkıyordu.

Rakip üzerinde ciddi bir psikoloji baskı kuran taraftarın oyuncuların sinirlerini bozması da karşılaşmanın kazanılmasında büyük rol oynadı. Tansiyonu yüksek karşılaşmada rakip takımın forvet oyuncusu Cumaali, baskıya dayanamayıp 80’nci dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Karşılaşmanın bu şekilde bitmesi beklenirken 90+2’de Serdar kendisine sert müdahale eden ve burnu kırık olduğu için taktığı maskeyi asılan rakibine tekme atınca o da kırmızı kart gördü. Maçın bitiş düdüğü ile Sarayönü Belediyespor cephesinde büyük sevinç yaşanırken, yenilgiyi hazmedemeyen Emresporlular, Sarayönü taraftarlarına ve futbolculara tehditler savurdu.

Büyük bir başarının mimarları olan Sarayönü Belediyespor oyuncuları ise bu büyük zaferin mutluluğuyla göz yaşlarına hakim olamadı. Karşılaşmanın bitiminde taraftarı ile bütünleşen ve sevinç patlaması yaşayan oyuncular, soyunma odasına girdiğinde ise duygusal anlar yaşandı. Özellikle antrenör Niyazi Kart’ın yokluğunda omuzlarına büyük yük binen yardımcı Antrenör Alper Tunga Peker, sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan karşılaşma öncesi Sarayönü Belediyespor’u küçümseyici açıklamalarda bulunan Emrespor Teknik Direktörü Sait Taş ise rakibini küçümsemenin bedelini ağır ödedi. “Sarayönü Belediyespor’u rakip görmüyorum” demecine karşılık Sarayönü Belediyespor’dan ders niteliğinde bir mağlubiyet alan Sait Taş, “maç oynanmadan alınmaz” kuralını acı şekilde öğreniyordu.