Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü’nde kutlanıyor. Dün Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daire amirleri ve öğrencilerin...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü’nde kutlanıyor. Dün Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daire amirleri ve öğrencilerin katılımı ile Kaymakam Abdulkadir Okay ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, çelenklerini Atatürk anıtına sundu. Bugün devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organize ettiği programla Cumhuriyet Bayramı Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda kutlanacak.

Sarayönü’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı yaşı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında, çelenk töreni 28 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi. Çelenk törenine Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Cumhuriyet Savcısı Yasin Konar, Hakim Süleyman Baş, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kozan, daire amirleri, bazı STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından, Kaymakam Abdulkadir Okay Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Bugün devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen program için Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda bir araya gelinecek. İlçe protokolü, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrencilerin katılacağı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayacak.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 29 Ekim Konulu Atatürk videosu izlenecek. Cumhuriyet Oratoryosu, Cumhuriyet konulu röportaj sunumu ve zeybek gösterisi ile kutlama programı tamamlanacak.