CHP Karapınar’da seçim sonuçlarına itiraz etti

CHP Karapınar’da seçim sonuçlarına itiraz etti
Karapınar’da yerel seçimleri kaybeden CHP, vergi girişinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ve Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, demokrasi mücadelelerinin devam edeceğini söyledi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini az farkla kaybeden CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Karapınar’da belediye başkanlığı seçimini az bir farkla kaybettiklerini ve oyları kaybolduğu için seçim sonucuna itiraz ettiklerini belirterek, “Karapınar’da çok az oyla seçimi kaybedilmesi üzerine demokrasi gereğince yasal hakkımızı kullanarak, sandık sonuçlarına itiraz ettik. Partimizin hukuk komisyonundaki avukatlarımız itiraz sürecini takip ediyor. Mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“VERİ GİRİŞİNDE USULSÜZLÜK YAPILDI”
Karapınar Adliyesine giderek, sonuçlara itiraz eden CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak, adliye önünde yaptığı açıklamada, oylarının kayıp olduğunu ileri sürerek, “Hepimiz oyumuzu kullandık. Adil ve adaletli bir seçim istedik. Sayım tutanaklarının değiştirilme çabalarını nedir? Veri girişlerinde usulsüzlükler yapıldı.

Hepsi çıksın tek tek ortaya diyoruz. Sandıklarda sıkıntılar var. Bizim oylarımız kayıp, sandıkların tekrar sayılmasını talep ediyoruz. Bu kadar şaibeli oy varken, oyların yeniden sayılmasının yanında, gerekirse Karapınar’da seçimlerin tekrar yapılmasını istiyoruz. Aylarca da sürse demokrasi mücadelemizi sonunu da kadar vereceğiz” dedi.

CHP Karapınar’da 70 sandıkta sonuçlara itiraz etti. Seçim kurulunun kararı bekleniyor.