Sarayönü'nde Bayram huzurla yaşandı

Sarayönü'nde Bayram huzurla yaşandı
Onbir ayın sultanı Ramaza-ı Şerif yapılan ibadet ve hayır hasenatlarla uğurlandı. İslam Alemi’nin manevi günlerinden Ramazan Bayramı da ilçemizde huzur ve coşkuyla kutlandı.Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle uzun tatil fırsatı...

Onbir ayın sultanı Ramaza-ı Şerif yapılan ibadet ve hayır hasenatlarla uğurlandı. İslam Alemi’nin manevi günlerinden Ramazan Bayramı da ilçemizde huzur ve coşkuyla kutlandı.

Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle uzun tatil fırsatı olmasa da, şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi.

Herhangi bir acı kazanın ve can kaybının yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti. Bayram sabahı yediden yetmişe herkes bayram namazı için camilere akın etti. Bayram namazının ardından vatandaşlar ilk olarak cami içerisinde bayramlaştı.

Vatandaşların bir bölümü arife günü kabir ziyaretlerini gerçekleştirirken, bir bölümü bayram namazının ardından kabristandaki yakınlarını ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta sonu tüm İslam Âleminde olduğu gibi Türkiye ve ilçemizde de Ramazan Bayramı coşkusu yaşandı. İlçe dışında yaşayanların, dört günlük bayram tatilini değerlendirmesiyle memleket hasretini dindirme arzusu Sarayönü’nde güzel bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Sarayönü’nde bayramın ilk günü bayram namazı için camiler dolup taşarken, vatandaşlar bayram namazı ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Ramazan bayramı nedeniyle vatandaşlar yılda iki kere kılınan bayram namazını kaçırmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Camiler doldu taştı

Namaz öncesi cemaate vaaz verilirken, bayramların anlamı ve önemi anlatıldı. Sarayönü camilerinde okunan bayram hutbesinde ise “Bayram günleri, Ramazanı eda eden kullarına Rabbimizin bir ikramıdır. Bugün birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma, mutluluğumuzu paylaşma vaktidir. Bugün bayrama kavuşan bir mümin olmanın umudunu, şükrünü ve sevincini gittiğimiz her yere taşıma zamanıdır.

Bir Ramazan-ı şerifi daha uğurluyoruz. Biliyoruz ki Allah’a kulluk görevimiz Ramazan ayıyla sınırlı değildir. Teravihlerden sonra da camilerimiz beş vakit dolmalı, iftarlardan sonra da muhtaçların sofrası donatılmalı, orucun zindeliği, sadakanın cömertliği bir yıla yayılmalıdır.” sözleriyle okundu.

İlk bayramlaşma camilerde

Yaşlısı, genciyle camilere gelen vatandaşlar, namazın ardından cami içerisinde birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşmalar cami dışında da devam etti. Sonrasında ise arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmayan vatandaşlar mezarlıklara koşarak yaşamını yitiren aile büyüklerini ziyaret etti.

Kapı kapı gezerek bayram şekeri toplayan çocuklar, eski bir geleneği yaşanmaya devam etti. Üç günlük Ramazan bayramı akraba ziyaretleri ile tamamlandı.

Bayramlaşma

Ladik Cuma Namazı sonrası Paşa Meydanı’nda bayramlaştı

Ladik mahallesinde geleneksel bayramlaşma töreni Paşa Meydanında gerçekleşti. Bayramın birinci günü Cuma namazı sonrası Ladik paşa meydanını dolduran Ladikliler büyük bir halka oluşturarak birbirlerinin bayramını kutladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen geleneksel Ladik bayramlaşmasının ardından vatandaşlar bayram coşkusunu evlerinde yaşadı.

Sarayönü’nde tatsızlık yaşanmadı

Bayram süresince Sarayönü’nde tatsız bir olay yaşanmaması ve ciddi bir trafik kazası meydana gelmemesi bayramın huzurunu arttırdı. Güvenlik güçleri, bayramda herhangi bir huzursuzluk yaşanmaması için ekstra güvenlik önemleri aldı.

Bayram öncesi Karabıyık yolunda meydana gelen kazanın dışında özellikle Konya-Afyonkarahisar karayolunda bir kaza yaşanmaması sevindirdi.

Etiketler :