BAŞINI SALLAMAK YETERLİ DEĞİL

Dinlemek çok önemli. Kadın duyulduğunu bilmek ister. Kötü gün geçirmene üzüldüm tavrıyla söylemeniz, kadınlar için çok önemlidir.

Duyduğunda, sadece başını sallayan birisiyle ömür geçirmeyi kimse istemez. Karşıdakine önem verdiğimizi hissettirmeliyiz. Bugün çok güzelsin denildiğinde kadın çok mutlu olur.

Çoğu kadın basit ama romantik jestleri çok sever. Kadınlar, hayatlarındaki erkekle, derin ve duygusal bir bağ paylaşmak ister. Seni seviyorum deyince içten olmalı. Sevgi, ilgi, sadakat, samimiyet, güven her iki cins için de geçerlidir.

KADIN OLMAK Toplumu inşa eden demek.  Doğurmak, beslemek, büyütmek, eğitmek, var etmek anlamlarını taşır. Karşı cins bu derin duyguların farkına varmazsa çok zor.

KADIN Anne olmak ister. Doğurganlık ve bereket motifini dokur halısına. Duygularını açıkça söylediği zaman, yüreği soğumaz.

KADIN Yüreğinde taşıdıkları ile hazinedir aslında. KADIN Anne olmasa bile, anne duygusu ile bir canlıyı şefkatle kucaklar.

KADIN Yaşamı çocukları için yaşar. Güven ve huzur içinde onları mutlu etmek ister. KADIN Birçok çocuğa aynı anda sarılır. Dünyanın her yerindeki çocukları kucaklar.

Düşen çocuğun kanayan dizini, yaralı bir yüreği iyileştirebilir. Yumuşak ama çok güçlüdür. Sağduyusunu kullanmayı, aklıyla ve yüreğiyle mücadele etmeyi, düşüncelerini savunmayı, sorun çözmeyi, uzlaşmayı bilir.

KADININ KENDİNİ ANLATMASI SONSUZDUR. Yeter ki anlaşılabilsin. Sevinci, mutluluğu, aşkı yakalayıp, sımsıkı sarılmayı bilir. Haykırmak istediğinde susabilir. Sustuğunda sessiz çığlığı gözlerinden anlaşılır. Öfkelendiğinde gülümser. Mutluluktan ağlar. Korktuğunda gülebilir.

KADIN İnandığı doğrular için, sonuna kadar mücadele eder. Haksızlığa karşı savaşır...

Tüm kadınlarımızın ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...

***

8 Mayıs 2021 Ct. KADİR GECEMİZ hayırlı olsun

... Yenilenme, muhasebe nefis terbiyesi için düşünmeye, iç konuşmaya bitmeyen istekleri denetlemeye çalışmalıyız. Kendimizle yüzleşmeliyiz. Hakkını vermek ümidi ve duasıyla hayırlı kandiller.

Yaşamın bıraktığı izler, yoğun ve değişik. Zaman bizlerden bir şeyler alıyor. Bizlere vefa borcu, selâmlaşma, dostluk ve paylaşma ve sessizce dua etmek kalıyor...

Yüreğinizdeki ve dilinizdeki dualarınızı Allah'ım kabul etsin... Allah'ım izin verirse, 13 Mayıs 2021 Per. Ramazan Bayramının 1. günü...

BAYRAMLAR BÜYÜLÜDÜR. Berekettir, umuttur, paylaşmaktır, özlemektir, sevgidir, kavuşmaktır.

BAYRAMLAR Çok özeldir, özenmektir. Dayanışma ruhumuzun güçlendiği, huzur ve barış günleridir. BAYRAMLAR Ömür defterimizin arasındaki gül yapraklarıdır. Yalnızlığın paylaşıldığı gündür.

COŞAN YÜREĞİMLE Kollarımı açarak, içten, derinden, ruhunuzu tatlandıracak büyülü bayramlar diliyor, saygılarımı gönderiyorum...

BİR AVUÇ DUA, bir kucak sevgi sıcak bir mesaj, kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri.

HUZURLA geçirip, özlemle anacağımız, nefsimize hükmedeceğimiz daha nice bayramlara...

SEVDİKLERİMİZDEN ayrılmama dileğiyle...

SAYGILARIMLA...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17