BAL'ın unutulmaz maçları: Dönmez denilen maç dönünce

BAL'ın unutulmaz maçları: Dönmez denilen maç dönünce
Bölgesel Amatör Lig’in 2012-2013 sezonunda 5’nci grupta mücadele eden ve şampiyonluğa yürüyen Sarayönü Belediyespor’da ilk yarının son haftalarında yaşanan çalkantılar tüm dengeleri değiştirmişti. Teknik Direktör Niyazi...

Bölgesel Amatör Lig’in 2012-2013 sezonunda 5’nci grupta mücadele eden ve şampiyonluğa yürüyen Sarayönü Belediyespor’da ilk yarının son haftalarında yaşanan çalkantılar tüm dengeleri değiştirmişti. Teknik Direktör Niyazi Kart’ın takımdan gönderilmesinin ardından hocasız kalan takım, Haldun Üstel ile anlam verilemeyen bir durum yaşadıktan sonra lider olarak gittiği Ceyhan deplasmanında maça hocasız çıkmanın bedelini mağlubiyetle ödemiş ve liderliği de kaptırmıştı.

Bu mağlubiyetle devrenin kapanmasının ardından tekrar hoca arayışına giren Sarayönü Belediyespor, Konyaspor’un eski oyuncularından Faruk Temel ile anlaşmaya vardı. Faruk Temel’in yardımcılığı görevine ise yine Konyasporlu oyuncu Zafer Demir getirildi.

Devre arası hazırlıkları kapsamında yeni hocalarıyla birlikte Antalya’ya giden takım, dört oyuncu takviyesi ile hazırlıklarına başladı. Çok ağır bir devre arası çalışma döneminden geçen Sarayönü Belediyesporlu, Faruk Temel’in ağır idman programından bir hayli zorlansa da bu kondisyon yüklemesinin karşılığını ikinci devrede alacaktı.

Bir aylık ağır idman temposunun ardından ikinci devrenin açılış karşılaşması Adana’nın Pozantı ilçesinde Pozantıspor ile oynanacaktı. Antalya kampından direkt olarak Pozantı’ya geçen Sarayönü Belediyespor, yeni hocaları ve yeni oyuncu takviyeleriyle ilk sınavına çıkmaya hazırdı.

Karşılaşma öncesi kendi imkanlarıyla yola çıkan bir gurup Sarayönü sevdalısı taraftar da maç için kendilerine ayrılan tribünde yerleri aldı. Ligde iddiası bulunmayan Pozantıspor karşısında kulübün en unutulmaz maçlarından bir tanesinin oynanacağını şüphesiz kimse beklemiyordu. Karşılaşma içerisinde yaşananlar 90 dakikalık karşılaşmayı adeta 90 saatlik bir maça dönüştürecekti.

Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte her şey Sarayönü Belediyespor’un lehine gelişirken, ilk yarının orta bölümlerinde yaşananlar nedeniyle karşılaşma beş dakika içerisinde kabusa dönüştü. Maça iyi başlayan ve 16’ncı dakikada Oğuz ile gol de bulan yeşil siyahlılar için karşılaşma, 31’nci dakikadan sonra beklenmedik bir hal aldı.

Önce Feyzullah ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, hemen bir dakika sonra rakibin skoru eşitleyen golü geldi. Beraberlik golünden iki dakika sonra karşılaşmada kırmızı kart bir kez daha çıkarken, bu kez oyundan atılan isim, sahanın en tecrübeli ismi Tünay oldu.

Sahada dokuz kişi kalan Sarayönü Belediyespor, bu beklenmedik gelişmelerle neye uğradığı şaşırırken, Tünay'ın oyundan atılmasının ardından gelen Pozantı'nın ikinci golü rakibi öne geçirdi.

Adete şok yaşayan yeşil siyahlılar ilk yarıyı bu şekilde tamamlarken, Pozantı stadı, ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşe şahitlik etti. İnancını kaybetmeyen temsilcimiz, tecrübesine gücünü de ekleyerek ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle çıktı. 50’nci dakikada Hakkı, skor'a denge getirirken, durum 2-2 oldu.

Umutlanan Sarayönü 58’nci dakikada kalesinde bir gol daha görünce moralini yeniden kaybetti. 'Bu maç artık dönmez' denilen dakikalarda sahneyi devralan Oğuz, muhteşem bir geri dönüşün de mimarı oldu.

63 ve 66’ncı dakikalarda attığı iki golle takımını 4-3 öne geçiren orta sahanın yetenek abidesi, rakibini de yıkan isim oldu.

Oyundan atılmasının ardından takımın bir de gol yemesiyle kendini sorumlu hisseden ve bir hayli üzülen Feyzullah, Sarayönü adına durumu 4-3'e getiren golün ardından göz yaşlarına hakim olamadı.

Anın verdiği heyecanla sahanın tel örgülerine tırmanan Feyzullah, daha sonra gol sevincini arkadaşlarına sarılarak yaşadı. Göz yaşlarına hakim olamayan Feyzullah, arkadaşlarında sarılarak hıçkırıklar içerisinde ağlardı.

77’nci dakikada Oğuz'un kaldığı yerden devam eden Samet, Adil’in indirdiği topta son sözü söylerken, skor tabelası zorlu 90 dakika sonunda, 5-3'lük maceranın en büyük şahidi oldu.

Karşılaşmada sergilediği bireysel yetenekleriyle maçın çevrilmesinde baş rol oynayan Oğuz Gürbulak, mağlup duruma düşen takımını adeta yoktan var etti.

Karşılaşmada kaydettiği üç gol ve bir de asistle maçın kahramanı haline gelen Oğuz, kazanılan 3 puanın mimarı olurken, bir 10 numaranın neler yapması gerektiğinin örneklerini Pozantı’da gösterdi.