Aşevi Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine destek oldu

Aşevi Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine destek oldu
Sarayönü Belediyesi'ne ait Aşevi, Ramazan ayı boyunca yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam etti.

Belediye Aşevi sıcak yemek dağıtımının yanı sıra, Ramazan ayında Sarayönü’nde yardıma muhtaç ailelere gıda alışveriş çeki, bayramlık elbise ve bayram şekeri dağıtımı gerçekleştirdi.

Sarayönü Belediyesi Aşevi, kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde 134 aileye 3 kez erzak kolisi 2 bin 500 liralık alışveriş çeki dağıtan Aşevi, ayrıca bayramlık şekerin yanı sıra 120 kişiye bayramlık elbise alarak ailelerin yüzünü güldürdü.

Sarayönü Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşen yardımlar, sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak takdir topluyor.

Aşevi yetkilileri, her gün 123 kişiye sıcak yemek dağıtımı yaparak da ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Sokak sokak, kapı kapı dolaşarak yardımları evlere ulaştıran ekipler, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

asevi-ramazanda-ihtiyac-sahiplerine-destek-oldu-1.jpg

Mevlana Müzesi ziyareti gerçekleştirildi

Sarayönü Belediyesi Aşevi ayni ve maddi yardımlarını yanı sıra Ramazan Ayı içerisinde farklı bir etkinliğe de imza attı. Sarayönü Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle, ihtiyaç sahibi aileler için rehber eşliğinde Mevlana Müzesine gezi programı düzenledi.

Yetkililer, buna benzer kültür gezilerini senede 2 kez düzenleyerek ailelere moral ve motivasyon sağlıyor.

Sarayönü Belediyesi Aşevi Yetkilisi Mustafa Yetkin Aşevinin faaliyetleri ve yapılan yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Kurulduğumuz günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Her gün bir hayırseverimizin destekleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan Bayramı öncesinde 110 ailemize erzak kolisi dağıtarak yardımlarımıza başladık. Ramazan ayı içerisinde de ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yemek dağıtımının yanı sıra Ramazan’a özel 3 kez gıda kolisi ve alışveriş çeki dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Aşevi Mağazamızdan ihtiyaç sahibi aileler bayramlık kıyafetlerini temin edebildiler.

Bu süreçte Kaymakamlığımızın aşevine yaptığı ciddi yardımların yanında, havuz sistemi uygulaması ile hayırseverlerin verdiği zekât ve adaklar kabul ediliyor. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bizler aracı konumundayız. Hiç kimsenin buruk bir bayram geçirmemesi için görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Sarayönü ve Konya’dan katkı sağlayan tüm hayırseverlere içtenlikle teşekkür ediyoruz." dedi.