Altında Ortadoğu etkisi: Tatil sonrası hızlı başladı!

Altında Ortadoğu etkisi: Tatil sonrası hızlı başladı!
Rekorlara doymayan altın, bayram sonrası mesaiye yine rekorla başladı. Ortadoğu’daki gerilimin etkisiyle fiyatların nasıl olacağı merak ediliyordu. Peki, altın güne nasıl başladı? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 15 Nisan altın fiyatları…

Bayram öncesinde arka arkaya rekorlar kıran altın, Ortadoğu'da artan gerilimin etkisiyle haftanın ilk işlem gününe yeni rekorla başladı.

İran ile İsrail arasındaki tansiyon hafta sonu doruk noktasına ulaştı. İran, İsrail'e ilk kez doğrudan saldırı gerçekleştirdi. Saldırının ardından her iki ülkeye itidal çağrıları yapıldı. Ortadoğu'da yaşanan yüksek gerilimin altın fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyordu.

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki gerilimin etkisiyle haftanın ilk işlem gününe yükselerek başladı. Ons altın ilk işlemlerde yüzde 0,54 yükselişle 2 bin 357 dolar civarında seyretti.

Gram altın fiyatları ise hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilendi. Gram altın, 2.457 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 4.039 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

Çin ekonomisine yönelik endişelerin de altındaki yükselişe katkı sağladığı belirtildi.

Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti.

Kaynak:HABER MERKEZİ