19 ilçe birden il olabilir. Konya’dan 1 il daha mı çıkıyor? O ilçelerde heyecan arttı!

19 ilçe birden il olabilir. Konya’dan 1 il daha mı çıkıyor? O ilçelerde heyecan arttı!
MHP lideri Devlet Bahçeli'den bugünkü açıklamalarında 100 il çıkışı geldi. Bu durum sonrası bazı ilçeleri heyecan sardı. Açıklamaların ardından Konya’dan bir il daha çıkar mı sorusu akıllara geldi. İşte il olmayı...

MHP lideri Devlet Bahçeli'den bugünkü açıklamalarında 100 il çıkışı geldi. Bu durum sonrası bazı ilçeleri heyecan sardı. Açıklamaların ardından Konya’dan bir il daha çıkar mı sorusu akıllara geldi. İşte il olmayı bekleyen ilçeler!

BAHÇELİ’DEN 19 İL SİNYALİ!

Bahçeli'nin en dikkat çekici çıkışlarından biriyse 100 il vurgusu oldu! Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli; 'Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür...' diyerek 19 ilçenin bu sene il yapılabileceğinin sinyallerini verdi!

HANGİ İLÇELER İL OLABİLİR?

Bahçeli'nin bu açıklamaları sonrası hükümetin 2023 senesi veya sonraki yıllarda bazı ilçeleri il konumuna getireceğine yönelik bir sinyal olarak algılandı. Türkiye'de il olmayı bekleyen birçok ilçe var. Ereğli, Bodrum, Fethiye, Nazilli, Akhisar, Bandırma, İskenderun, Alanya, İnegöl, Çorlu, Tarsus, Siverek, Erciş, Kozan, Ünye, Polatlı, Yüksekova, Edremit, Midyat gibi ilçelerin il olma ihtimali var.

Haber: Mücahit Enes TURBİL

Etiketler :