Zoru başarmak bizim işimiz

Zoru başarmak bizim işimiz
Sarayönü Belediyespor, kendi adına ligin kırılma maçlarından Silifke Belediyespor karşılaşmasını deplasmanda 1-0 kazandı. Silifke stadının bakımda olmasından dolayı maç Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynandı. Yoğun...

Sarayönü Belediyespor, kendi adına ligin kırılma maçlarından Silifke Belediyespor karşılaşmasını deplasmanda 1-0 kazandı. Silifke stadının bakımda olmasından dolayı maç Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynandı. Yoğun yağmur yağışı altında oynanan karşılaşmada, kötü zemine rağmen muhteşem bir mücadele sergileyen yeşil siyahlılar, Hakan Özkara'nın jeneriklik frikik golüyle rakibini mağlup etti. Hanesine çok değerli bir üç puan yazdıran temsilcimiz, zirve için iddiasını sürdürdü. Zirve rakiplerinin de kazandığı haftada sıralama ise değişmedi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7'nci grupta 7'nci hafta maçları pazar günü oynandı. Sarayönü Belediyespor, Mersin temsilcilerinden Silifke Belediyespor'a deplasmanda konuk oldu. Yeşil siyahlıların, şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi için kırılma maçlarından bir tanesi olan karşılaşmada gülen taraf temsilcimiz oldu. Silifke ilçe stadının bakımda olmasından dolayı Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşma büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk yarıda rakip kaleye çok fazla gidemeyen yeşil siyahlılar, ikinci yarıda hakimiyeti eline alan ve oyunu yönlendiren taraf oldu.Yoğun yağmur yağışından dolayı zeminin büyük zarar gördüğü ve su birikintilerinin oluştuğu sahada canını dişine takan Sarayönü Belediyespor, Hakan Özkara'nın muhteşem golüyle karşılaşmayı 1-0 kazandı. Yeşil siyahlılar karşılaşmanın ardından az sayıdaki taraftarı ile büyük sevinç yaşadı.

Hanesine 3 puan daya yazdıran temsilcimiz, puanını 15'e yükseltti. Liderlik için mücadele eden dört takımın da kazandığı haftada, puan cetvelinin üst sıralarında değişiklik olmadı. Öte yandan Konya liderliğinde bu hafta da kaybeden Akşehirspor ile Sarayönü Belediyespor arasındaki puan farkı 9'a yükseldi. Deplasmanda berabere kalan Ereğlispor ise Akşehirspor ile puan farkını 1'e indirdi.

Karşılaşmaya baskılı başlayan ev sahibi Silifke Belediyespor olurken, henüz ikinci dakikada gole çok yaklaştı. Ümit'in ara pasında, Mehmet kaleci Sercan ile karşı karşıya kaldı. Mehmet'in vuruşunda kaleci Sercan iyi bir kurtarışa imza attı. Dönen topa sahip olan Yusuf'un yakın mesafeden vuruşu auta gitti. 12'nci dakikada Mehmet'in ceza sahasına kesti topla buluşan Yusuf'un şutunda kaleci Sercan yine kalesini gole kapadı. 15'nci dakikada Mustafa Sayan'ın uzun taç atışında defanstan dönen top Mustafa Baştin'in önünde kaldı. Baştin'in sert şutu az farkla auta gitti. 20'nci dakikada Hakan'ın korner atışında Serhat'ın kafa vuruşu auta gitti. 34'ncü dakikada Silifke Belediyespor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Tufan geçti. Tufan'ın vuruşunda top az farkla auta gitti. İlk yarı bu şekilde 0-0 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda dada diri kalan ve vites yükselten Sarayönü Belediyespor, oyunun hakimiyetini eline aldı. 53'ncü dakikada Serkan'ın pasında Mustafa Sayan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sayan'ın vuruşunda kaleciden dönen top Abdurrahman'da kaldı. Kale boş olmasına rağmen, Abdurrahman uzak mesafeden topu ağlara gönderemedi. 62'nci dakikada Hakan Özkara'nın ceza sahasına kestiği topta Alper'in kafa vuruşu kalecide kaldı. 64'ncü dakikada ceza sahasına atılan uzun topu iyi kontrol eden Mustafa Sayan, altı pas içerisinde çekip vurmayı deneyince defans araya girdi. 75'nci dakikada karşılaşmanın kaderini belirleyen gol geldi. Ceza sahası önünde Alper'e yapılan faulde topun başına Hakan Özkara geçti. Kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden frikik vuruşunu kullanan Hakan, dört kişilik barajın üzerinden topu çatala göndererek muhteşem bir gole imza attı: 1-0. 83'ncü dakikada Hakan'ın köşe vuruşunda oluşan karambolde Mustafa Sayan'ın vuruşu direkten geri geldi. Dönen topu tamamlayan Alper'in vuruşu auta gitti. Karşılaşma, sonradan oyuna dahil olan Erkan Çelik'in resitali ile sona erdi. 90+2'de orta sahada topu alan Erkan, sol kanattan ceza sahasına kadar sokuldu. Defan Ası da geçtikten sonra altı pas önünden etkili bir şut çıkaran Erkan'ın vuruşu üst direği sıyırarak auta gitti. Karşılaşma bu şekilde 1-0 sona erdi.

XXX

TAKIMLAR                  O       G         B         M         A         Y         P

1.Serik Bld                    7       6          1          0          19        6          19

2.Isparta Davrazspor     7       5          2          0          18        5          17

3.Karaman Bld              7       5          1          1          14        5          16

4.Sarayönü Bld              7       4          3          0          12        7          15

5.Silifke Bld                  7       4          0          3          14        15        12

6.Manavgat Bld             7       3          2          2          12        6          11

7.Mut İdman Yurdu       7       2          3          2          9          6          9

8.Kepez Bld                  7       3          0          4          9          9          9

9.Anamur Bld                7       2          2          3          7          14        8

10.Akşehirspor              7       1          3          3          6          10        6

11.Ereğlispor                 7       1          2          4          6          13        5

12.Manavgatspor           7       1          1          5          9          20        4

13.B.B.oğuzhanspor      7       0          3          4          6          17        3

14.Gölhisarspor             7       0          1          6          4          12        1

TOPLU SONUÇLAR: Manavgat Bld-Mut İdman Yurdu: 0-0, Manavgatspor-Isparta Davrazspor: 2-6, Silifke Bld-Sarayönü Bld: 0-1, B.B.Oğuzhanspor-Ereğlispor: 2-2, Anamur Bld-Kepez Bld: 3-2, Akşehirspor-Serik Bld: 1-3, Karaman Bld-Gölhisarspor: 2-1.

BU HAFTA: 12 Kasım 2017 Pazar saat 14:00 Sarayönü Bld-Gölhisarspor, Isparta Davrazspor-Silifke Bld, Mut İdman Yurdu-Manavgatspor, Serik Bld-Manavgat Bld, Kepez Bld-Akşehirspor, Ereğlispor -Anamur Bld, B.B.Oğuzhanspor-Karaman Bld.

STAD: Tevfik Sırrı Gür

HAKEMLER: Akif Abdurrahman Morca, Mehmet Kuru, Uğur Başdaş

SİLİFKE BELEDİYESPOR: Kemal, Yılmaz(Dk.89 Semih), Tugay, Ahmet, Tufan, Galip, Yusuf(Dk.73 Vildan), Özcan(Dk.63 Burak), Mehmet, Necati, Ümit

YEDEKLER: Selçuk, Kerim, Mert, Suat

TEKNİK DİREKTÖR: İnan Uçal

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Sercan, Hakan, Y.Emre, Serhat, Aytaç, Alper, Abdurrahman(Dk.78 Yunus), Mustafa Sayan(Dk.85 Alperen), Mustafa Baştin, Muhammet Özdemir, Serkan(Dk.70 Erkan)

YEDEKLER: Ali Özkan, Fatih Güneş, Ali Kayacı, Kubilay

TEKNİK DİREKTÖR: Niyazi Kart

SARI KARTLAR: Dk.36 Mehmet, 90+2 Ümit (Silifke Bld), Dk.5 Alper, Dk.30 Mustafa Baştin, Dk.33 Aytaç, Dk.90+2 Serhat, Dk.90+3 Alperen, Dk.90+4 Sercan (Sarayönü Bld)

GOLLER: Dk.75 Hakan Özkara(Sarayönü Bld)