Zammın biri uygulamaya girmeden diğerinin haberi geldi!

Zammın biri uygulamaya girmeden diğerinin haberi geldi!
Motorine bu gece gelecek 1 lira 38 kuruşluk zam daha uygulanmaya başlamadan benzin ve motorine çarşamba günü yeni bir zam daha geleceği bildirildi

Akaryakıt ürünlerine hemen her gün yeni bir zam haberi geliyor. Motorine bu gece gelecek 1.38 TL'lik zam daha pompaya yansımamışken, hem motorine hem benzine yeni bir zam haberi daha geldi.

Motorinin bu gece yarısı pompaya yansıyacak zamdan sonra litre fiyatı İstanbul’da 41.62 TL, Ankara’da 42.36, İzmir’de 42.58 TL olacak. Ancak akaryakıttaki zam, bununla da kalmayacak. Sektör kaynakları akaryakıta çarşamba günü itibariyle yeni bir zam daha geleceğini söyledi.

Halk Tv Ekonomi Editörü Olcay Aydilek'in sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre, motorine 1 TL 40 kuruş, benzine de 2 TL daha zam gelmesi bekleniyor.

Kaynaklar, Çin'in, bankaların rezervlerinde tutması gereken miktarı azaltacağı yönünde açıklama yaptığını anımsatarak, "Kredileri artırmaya yönelik bu kararın piyasaya 140 milyar dolar sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu karar, petrol piyasalarını hareketlendirdi. Küresel piyasalarda talebin artacağı düşünülerek ürün fiyatları arttı. Bu da zammı gündeme getirdi" diye konuştu.

Seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 115 arttı. Bu, asgari ücretlinin alım gücünü 49 litre düşürdü.

Akaryakıt zamları, iğneden ipliğe zam olarak yansıyor. Nakliye ve taşımacılık maliyetleri artıyor, bu da gıda, giyim, ulaşım gibi temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını yükseltiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ